Close
Minden kulturális létesítmény bezárhat decembertől a rezsiköltségek emelkedése miatt Pécsett

Minden kulturális létesítmény bezárhat decembertől a rezsiköltségek emelkedése miatt Pécsett

Ruzsa Csaba, Pécs külsős alpolgármestere sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a pécsi önkormányzat az intézményeit és gazdasági társaságait érintő általános takarékossági javaslatokat dolgoz ki. A gyakorlatban ez bezárásokat jelent majd.

Úgy tudni, a még alakuló dokumentum jelenleg több mint száz javaslatot tartalmaz, a végleges változatot politikai vitára bocsátják majd a közgyűlés egyik októberi ülésén. Az MTI szerint az intézkedéscsomagtól az önkormányzati fenntartású intézmények és cégek esetében 15-20 százalékos energia-megtakarítást várnak.

A javaslatok egy része a hőmérséklet-szabályozás és energetikai takarékoskodásra vonatkozik, azonban a kulturális élet akár teljesen le is állhat a városban.

A kulturális létesítmények esetében ugyanis előzetes bejelentkezéshez kötött nyitvatartási időt vagy teljes lezárást javasolnak decembertől.

Ennek értelmében a leghidegebb hónapokban több kulturális intézményt, így a Pécsi Kulturális Központot is bezárnának, a Zsolnay Kulturális Negyed és a múzeum pedig a téli időszakban csupán három napon, hétfőn, kedden és szerdán csak csoportos igények esetén, előzetes bejelentkezés alapján lenne nyitva. A Boldogság Háza ideiglenesen nem üzemelne.

(Fotók: Getty)

rezsiemelés | energiaárak | zsolnay negyed | rezsi | pécs

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram