Close
Ha már ezt a látványos döntést meghozták, akkor tényleg vége a Covid-járványnak

Ha már ezt a látványos döntést meghozták, akkor tényleg vége a Covid-járványnak

Három éve ilyenkor még elképzelhetetlennek tűnt.

Megszüntették a kötelező maszkviselést a pekingi metrón – jelentette a helyi média vasárnap, napokkal azt követően, hogy egy kínai egészségügyi szakértő szerint a Covid már nem jelent komolyabb veszélyt.

A maszkviselés megszüntetésével kapcsolatos lépés összhangban van Kína szélesebb körű intézkedéseivel, melynek része, hogy a tömegközlekedési eszközökön már nem kötelező hordani.

„Mintha egy korszak múlt volna el” – írta valaki az egyik közösségi oldalon, míg egy pekingi metróállomás személyzete letépte a maszk viselésére emlékeztető táblákat – jelentette a Beijing Daily. – Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján a járvány a végéhez közeledik – mondta Wu Zunyou, a Kínai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ vezető járványügyi szakértője a China Daily-nek.

Néhányan viszont aggodalmuknak adtak hangot a lazítás miatt, mondván, a vírus továbbra is fenyegetést jelent. „Reméljük, hogy nem lesz második fertőzési hullám” – írta egy felhasználó a Weibo közösségi oldalon.

A maszkok használata tehát nem kötelető, de opcionális, például a tömegközlekedési eszközökön, valamint a szupermarketekben, a mozikban és más, nagy tömegeket vonzó beltéri helyeken.

Kötelező viselni abban az esetben, ha valakinek pozitív a Covid-tesztje vagy tünetei vannak, aztán helyi járványkitörések idején, valamint az egészségügyi intézményekben és az idősotthonokban.

A kínai városok már több hete eltörölték a maszkkötelezettséget, köztük Hongkong, amely március 1-jén tette ezt meg.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

maszkviselés | eltörlés | covid | metró | vége

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram