Close
Pelenkában repülést javasolnak a kínai légiutas-kísérőknek

Pelenkában repülést javasolnak a kínai légiutas-kísérőknek

A Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAC) meglehetősen szigorú irányelveket adott ki a járatokra vonatkozóan a koronavírus terjedésének megakadályozásáért.

A légiutas-kísérőknek mindjárt azt ajánlja, hogy eldobható pelenkát viseljenek a fedélzeten, annak érdekében, hogy ne kelljen használniuk a repülőgép mosdóját.

A november végén megjelent iránymutatásban a járvány szempontjából magas kockázatúnak vélt országba tartó, vagy onnan induló járatokra ajánlják ezt a megoldást, hogy minimálisabbra csökkentsék a fertőzés kockázatát.

Szakemberek azt tanácsolják a személyzetnek, hogy az eldobható pelenka mellett orvosi maszkot, kétrétegű, eldobható orvosi kesztyűt, védőszemüveget, eldobható fejfedőt, védőruhát és cipővédő huzatot is viseljenek, az utasteret pedig függönyökkel válasszák el, különféle zónákat kialakítva ezzel (az utolsó három sor ülést például tegyék karanténzónává).

Az egészségügyi biztonsági kérdések mostanában több társaságnál is forró témának számítanak. Júniusban a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) azt javasolta, hogy a járatokon korlátozzák a vécéhez való hozzáférést, az utasok és a személyzet pedig külön mosdót használjon. Az ANA japán légitársaság év elején bejelentette, hogy tenyér helyett könyökkel vagy alkarral kinyitható mosdóajtót tesztelnek, a Boeing pedig megalkotta az öntisztító mosdót, amely minden használat után UV-fény segítségével pusztítja el a baktériumok 99,9 százalékát.

Ezeket a megoldásokat akkor vezethetik be a járatokon, ha a légi közlekedés ismét beindul, ami egyes szakértők szerint leghamarabb csak 2023-ban következhet be.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Newsweek, fotók: Pixabay)

egészségügy | koronavírus | repülés | utazás | fertőzés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram