Close
Pelenkában repülést javasolnak a kínai légiutas-kísérőknek

Pelenkában repülést javasolnak a kínai légiutas-kísérőknek

A Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAC) meglehetősen szigorú irányelveket adott ki a járatokra vonatkozóan a koronavírus terjedésének megakadályozásáért.

A légiutas-kísérőknek mindjárt azt ajánlja, hogy eldobható pelenkát viseljenek a fedélzeten, annak érdekében, hogy ne kelljen használniuk a repülőgép mosdóját.

A november végén megjelent iránymutatásban a járvány szempontjából magas kockázatúnak vélt országba tartó, vagy onnan induló járatokra ajánlják ezt a megoldást, hogy minimálisabbra csökkentsék a fertőzés kockázatát.

Szakemberek azt tanácsolják a személyzetnek, hogy az eldobható pelenka mellett orvosi maszkot, kétrétegű, eldobható orvosi kesztyűt, védőszemüveget, eldobható fejfedőt, védőruhát és cipővédő huzatot is viseljenek, az utasteret pedig függönyökkel válasszák el, különféle zónákat kialakítva ezzel (az utolsó három sor ülést például tegyék karanténzónává).

Az egészségügyi biztonsági kérdések mostanában több társaságnál is forró témának számítanak. Júniusban a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) azt javasolta, hogy a járatokon korlátozzák a vécéhez való hozzáférést, az utasok és a személyzet pedig külön mosdót használjon. Az ANA japán légitársaság év elején bejelentette, hogy tenyér helyett könyökkel vagy alkarral kinyitható mosdóajtót tesztelnek, a Boeing pedig megalkotta az öntisztító mosdót, amely minden használat után UV-fény segítségével pusztítja el a baktériumok 99,9 százalékát.

Ezeket a megoldásokat akkor vezethetik be a járatokon, ha a légi közlekedés ismét beindul, ami egyes szakértők szerint leghamarabb csak 2023-ban következhet be.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Newsweek, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom