Close
Megugrott az incidensek száma, egy újabb biztonsági funkciót kell beépíteni a repülőkbe

Megugrott az incidensek száma, egy újabb biztonsági funkciót kell beépíteni a repülőkbe

A meglévő repülőket már nem kell átalakítani, de az új gépeket így kell felépíteni.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) új biztonsági intézkedést vezet be, és előírja, hogy az Egyesült Államokban minden új kereskedelmi repülőgépen legyen a pilótafülke előtt egy másodlagos fizikai akadály is az ajtón kívül.

A cél, hogy még nehezebben jussanak be illetéktelenek, és akkor se tudjon senki beslisszolni, amikor kinyitják a fülke ajtaját.

Az extra biztonság elvárását az is indokolhatja, hogy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint 2022-ben 2021-hez képest megugrott a fegyelmezetlen utasok által okozott incidensek száma.

A pilótafülkék ajtajának megerősítéséről egyébként már húsz éve törvényt hoztak, amikor a szeptember 11-i terrortámadás után megalakult a Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA), és új biztonsági előírásokat vezettek be.

Néha olyan is előfordul, hogy a pilóták nincsenek a helyzet magaslatán, vagy hogy egy utasnak kell lehoznia a repülőt.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

repülőgép | pilótafülke | egyesült államok | repülő | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram