Close
Így közölték a pilótákkal útközben a királynő halálhírét

Így közölték a pilótákkal útközben a királynő halálhírét

Szeptember 8-án több pilóta is üzenetet kapott az ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) kommunikációs rendszeren keresztül arról, hogy elhunyt az uralkodó, ők pedig eldönthették, hogy bejelentik-e a hírt az utasoknak.

Volt, aki meg is osztotta a közösségi médiában az értesítés szövegét. Így tett például Katie Pilot, aki Franciaország felett kapta meg a hírt, melynek szövege így szólt: „Figyelem, minden repülőnek. Belátása szerint kezelje. Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy elhunyt őfelsége, a királynő. Gondolataink a királyi családdal vannak ebben a nehéz időszakban.” Mint Katie elmondta, ő végül nem mondta be a hírt, de mivel a fedélzeten volt wifi, az információ gyorsan elkezdett terjedni.

Az ACARS automatizált üzenetküldő rendszeren keresztül egyébként általában olyan technikai információkat osztanak meg a repterek, mint az aktuális időjárásra vonatkozó jelzés,

de a pilóták is küldhetnek tájékoztatást a földi személyzetnek például arról, ha egy fogyatékkal élő utasnak segítségre van szüksége a kiszállásnál. Ezen keresztül értesítették például a pilótákat a szeptember 11-i támadásokról és az azt követő légtérzárról.

A @TheNewArea51 nevű repülési oldal több képet is megosztott a különböző ACARS-üzenetekről. Többek között olvasható az, hogy a Heathrow szomorúan értesült a királynő haláláról és az, hogy a világ vezetői tisztelettel emlékeznek meg Erzsébet királynőről.

Arnaud Tousch francia repülős újságíró azt írta, hogy az ilyen típusú üzenetek igen ritkák, és csak nagyon fontos események esetén nyúlnak ehhez az eszközhöz. Példái között szerepel egy easyJet- és egy British Airways-pilótának küldött üzenet, amely így szól: „Szomorúan tudatjuk, hogy őfelsége Erzsébet királynő délután Balmoralban békében elhunyt.

Hihetetlen, mennyi minden megváltozik a királynő halála után az Egyesült Királyságban, és a temetéssel kapcsolatban is szembe kell nézni néhány nehézséggel.

(Forrás: Independent, címlapkép: Unsplash)

halál | halálhír | Nagy-Britannia | királynő | Erzsébet királynő

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom