Close
Jó ötlet a poggyászt a fürdőkádba tenni, miután megérkeztünk a hotelszobába?

Jó ötlet a poggyászt a fürdőkádba tenni, miután megérkeztünk a hotelszobába?

A Snopes álhírvadász oldal egy elterjedt utazási jótanácsot vizsgált meg.

Mint írják, ezt az óvintézkedést azoknak az utazóknak szokták ajánlani, akik félnek attól, hogy esetleg ágyi poloskákba botlanak a szálláshelyen. Ha valamiért felmerül a gyanú, hogy ilyesmi fordulhat elő, akkor a szoba átvizsgálásának idejére a fürdőkád tűnik a legbiztonságosabb helynek, ahová a holmikat tehetjük.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy szállodai szobában poloskát találjunk. Mint Jody Gangloff-Kaufmann, a Cornell Egyetem városi rovarásza elmondta,

az emberek félelmének mértéke jóval túlszárnyalja az apró szörnyek előfordulásának esélyét.

Ráadásul a poggyász a fürdőkádban újabb problémát vet fel, ugyanis nem mindenki látja szívesen a bőrönd koszos kerekeit egy olyan helyen, amelytől maximális higiéniát vár el. Ezt a nehézséget azonban könnyen át lehet hidalni a kádba helyezett, tiszta szemeteszsákkal.

Ha már a jótanácsoknál tartunk: itt nyolc tippet találsz, amellyel elkerülheted az utazási káoszt idén nyáron, itt pedig légiutas-kísérők árulják el, mit ne vegyünk a reptéren vagy a gépen – és mi az, amit érdemes.

(Forrás: Snopes, képek: Unsplash)

ötlet | fürdőkád | tipp | utazási hack | tanács

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom