Close
Jó ötlet a poggyászt a fürdőkádba tenni, miután megérkeztünk a hotelszobába?

Jó ötlet a poggyászt a fürdőkádba tenni, miután megérkeztünk a hotelszobába?

A Snopes álhírvadász oldal egy elterjedt utazási jótanácsot vizsgált meg.

Mint írják, ezt az óvintézkedést azoknak az utazóknak szokták ajánlani, akik félnek attól, hogy esetleg ágyi poloskákba botlanak a szálláshelyen. Ha valamiért felmerül a gyanú, hogy ilyesmi fordulhat elő, akkor a szoba átvizsgálásának idejére a fürdőkád tűnik a legbiztonságosabb helynek, ahová a holmikat tehetjük.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy szállodai szobában poloskát találjunk. Mint Jody Gangloff-Kaufmann, a Cornell Egyetem városi rovarásza elmondta,

az emberek félelmének mértéke jóval túlszárnyalja az apró szörnyek előfordulásának esélyét.

Ráadásul a poggyász a fürdőkádban újabb problémát vet fel, ugyanis nem mindenki látja szívesen a bőrönd koszos kerekeit egy olyan helyen, amelytől maximális higiéniát vár el. Ezt a nehézséget azonban könnyen át lehet hidalni a kádba helyezett, tiszta szemeteszsákkal.

Ha már a jótanácsoknál tartunk: itt nyolc tippet találsz, amellyel elkerülheted az utazási káoszt idén nyáron, itt pedig légiutas-kísérők árulják el, mit ne vegyünk a reptéren vagy a gépen – és mi az, amit érdemes.

(Forrás: Snopes, képek: Unsplash)

ötlet | tanács | tipp | fürdőkád | poggyász

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram