Close
Az újjáéledt belvárosi lazulós helyen igazán megélheted a Dunát

Az újjáéledt belvárosi lazulós helyen igazán megélheted a Dunát

Berlinben alapvetésnek számít, hogy a munka utáni alkalmi lazítás helyszíne a várost átszelő folyón pihenő hajó fedélzete. Hála a Pontoon költözésének, a budapestieknek sem kell a repjegyoldalak akcióit vadászni hasonló körülményekért.

A hetedik szezonját taposó kulthelynek a Lánchíd felújítása miatt kellett házszámot változtatnia tavaly, de sokakkal egyetemben mi is azok közé tartozunk, akik valamiért „lemaradtak” erről a fejleményről és nem igazán vésődött a tudatunkba, hogy a híd lábánál évekig üzemelő kedvenc amúgy él és virul, csak éppen néhány méterrel arrébb kínálja a dunaparti chillezős élményt egy megannyi történetet megélt régi vágású hajón.

2021 még jelentős részben a tudjukmiről szólt, a beléptetés nehézkesnek és körülményesnek számított, valamint a nemzetközi turizmus sem röffent be igazán – így valamelyest érthető, miért kerülte el a többség figyelmét a Pontoon.

A messziről Budapestre úsztatott klasszikus folyami jármű alsó szintje teljes átalakításon esett át azért, hogy minél több helyet biztosítson a programokhoz és az ejtőzéshez. Szellős (és mivel vízparton vagyunk, ennek hozadékaként szeles), tágas és komfortos az új Pontoon, lokációnak köszönhetően gyakorlatilag nincs olyan pontja, ahonnan ne lehetne élvezni a lassan legendává nemesedő budai panorámát (pro tipp romantikára vadászóknak: kis körbejárás után találnak olyan pontot a hajón, ahol kettesben is megtehetik).

Naplemente idejére időzített koktélozással pedig aztán tényleg kiakasztható a tavaszi-nyári Duna-parti coolság élménymérője.

Egyik nap mi is beugrottunk egy italra a fedélzeti pálmák tövébe és néhány mondat erejéig leültünk Hámori Icsivel, a Pontoon életre hívójával, aki elmondta, nem csupán a növényeket és a programokat csoportosították át a szomszédból. „A hangulat mellett a személyzetet is magunkkal hoztuk, hogy ezzel is megadjuk a hely lelkületét, mert az emberek teszik azzá a Pontoont, ami” – mondja, majd kifejti azt is, miért nem szeretné, ha bulihajóként tekintenénk a 2.0-ra. „Életérzést adunk, egy olyan helyet, ahová mindenféle megkötés nélkül bárki bejöhet. A délutáni nyitásnak köszönhetően lehet kávézni, pihenni, chillezni, élvezni a napsütést és azt, hogy részese, mozgatórugója vagy az egésznek”.

A fesztiválhangulat a programoknak köszönhetően szintén adja magát, úgyhogy ehhez mérten alakították ki az italszortimentet. Saját ételfelhozatalt kapott a Pontoon, hogy legyen mivel megalapozni az estét, amikor is akusztikus koncertek, jammelések, plusz a simogató dzsessztől kezdve az old school hiphop-on át a zúzósabb elektronikáig mindenféle zenék megdörrennek.

A Tereza kistestvérének számító La Cabina mexikói konyhájának szorítottak helyet a fedélzeten, ahol a hajóhoz leginkább illő, a long drinkeknek kényelmesen megágyazó, sörhöz, fiestához egyaránt passzoló tacót lehet kikérni, méghozzá húsos és vega verzióban.

Azért választották a tacót, mert világszerte népszerű, Mexikóban mindjárt egyenesen mindennek a lelke, a szegényebb és a gazdagabb réteg egyaránt imádja. Budapesten viszonylag kevés helyet autentikus tacóra csurgatni a limelevet, a Pontoon immáron közéjük tartozik. Színtiszta kukoricából készült soft tortillára pakolják a tépett marhahúst, amihez ropogós hagymát, tejfölt, savanyított lilahagymát, chipotlét és friss koriandert költöztetnek, hogy egy picit csípősebb legyen – de tényleg így számít igazán autentikusnak. A vega variánsban mexikói fűszerezésű gomba, füstölt paprika, mexikói oregano, chipotle, fajita fűszerkeverékes tejföl és magvak rejtőznek.

Desszertként válaszható a házi karamellával érkező churros, ami ugyan nem mexikói, hanem spanyol édesség, cserében nem is annyira édes, mint a Spanyolországban kérhető változat.

Kevés olyan helye van a belvárosnak, ahol ennyire megélhetjük a Dunát, élvezhetjük a cirogató szellőt és alkalmanként a folyó robaja alakította hangulatot, miközben lehengerlő panorámával a háttérben koccinthatunk az életre. A Pontoon ilyen lesz. Pontosabban már ilyen.

(Fotók: Bertók Krisztina/Pontoon)

FOLYTASD EZZEL
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!
Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom