Close
Ki mondta, hogy a repülőn felszolgált ételeket csak a levegőben lehet élvezni?

Ki mondta, hogy a repülőn felszolgált ételeket csak a levegőben lehet élvezni?

Általában nem a repülőgépen elénk tett ennivalók repítenek el egy oda-vissza jeggyel gasztromennyországba – legalábbis a közvélekedés szerint. Akadnak azonban rajongói is a fedélzeti menünek, erre építve nyitott pop-up éttermet egy thaiföldi légitársaság.

A Thai Airways bangkoki irodájának kávézóját alakította át tematikus étteremmé, amely a levegőben átélhető étkezés élményét próbálja visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.

A társaság egyébként az átlagnál jóval magasabb színvonalú ételeiről ismert, köszönhetően a minőségi és minden esetben frissen felhasznált alapanyagoknak.

Apropó frissesség: a földi étteremben nem előre elkészített adagokat porcióznak ki, hanem helyben sütnek-főznek a séfek.

A szolgáltatás azért lett népszerű, mert a Thai Airways kiváló ételeit eddig csupán repülés közben lehetett élvezni, a szárazföldön nem voltak elérhetőek. Az étterem naponta kétezer menüt szolgál fel, az ebből keletkező pluszbevétel igencsak jól jön a koronavírus miatt csökkent kapacitással működő légitársaságnak.

Nem a Thai Airways az egyetlen, amelyik ehhez hasonló módon próbálja kompenzálni a kieső pénzeit, Izrael vezető légitársaság-ellátója például házhoz viszi a fedélzeten kapható fogásait. A többek között az El Al Airlinesnak és a Turkish Airlinesnak szállító Tamam Kitchen a világjárvány idejére a földön maradt nagyközönség számára is elérhetővé tette a repülőgépeken kínált finomságokat, ráadásul igen kedvező áron.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leusire, fotók: Unsplash)

étterem | menü | fedélzet | repülőgép | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom