Általában nem a repülőgépen elénk tett ennivalók repítenek el egy oda-vissza jeggyel gasztromennyországba – legalábbis a közvélekedés szerint. Akadnak azonban rajongói is a fedélzeti menünek, erre építve nyitott pop-up éttermet egy thaiföldi légitársaság.
A Thai Airways bangkoki irodájának kávézóját alakította át tematikus étteremmé, amely a levegőben átélhető étkezés élményét próbálja visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.
A társaság egyébként az átlagnál jóval magasabb színvonalú ételeiről ismert, köszönhetően a minőségi és minden esetben frissen felhasznált alapanyagoknak.
Apropó frissesség: a földi étteremben nem előre elkészített adagokat porcióznak ki, hanem helyben sütnek-főznek a séfek.
A szolgáltatás azért lett népszerű, mert a Thai Airways kiváló ételeit eddig csupán repülés közben lehetett élvezni, a szárazföldön nem voltak elérhetőek. Az étterem naponta kétezer menüt szolgál fel, az ebből keletkező pluszbevétel igencsak jól jön a koronavírus miatt csökkent kapacitással működő légitársaságnak.
Nem a Thai Airways az egyetlen, amelyik ehhez hasonló módon próbálja kompenzálni a kieső pénzeit, Izrael vezető légitársaság-ellátója például házhoz viszi a fedélzeten kapható fogásait. A többek között az El Al Airlinesnak és a Turkish Airlinesnak szállító Tamam Kitchen a világjárvány idejére a földön maradt nagyközönség számára is elérhetővé tette a repülőgépeken kínált finomságokat, ráadásul igen kedvező áron.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leusire, fotók: Unsplash)
étel | pop-up | thaiföld | menü | repülőgép
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!