Ki mondta, hogy a repülőn felszolgált ételeket csak a levegőben lehet élvezni?

Általában nem a repülőgépen elénk tett ennivalók repítenek el egy oda-vissza jeggyel gasztromennyországba – legalábbis a közvélekedés szerint. Akadnak azonban rajongói is a fedélzeti menünek, erre építve nyitott pop-up éttermet egy thaiföldi légitársaság.

A Thai Airways bangkoki irodájának kávézóját alakította át tematikus étteremmé, amely a levegőben átélhető étkezés élményét próbálja visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.

A társaság egyébként az átlagnál jóval magasabb színvonalú ételeiről ismert, köszönhetően a minőségi és minden esetben frissen felhasznált alapanyagoknak.

Apropó frissesség: a földi étteremben nem előre elkészített adagokat porcióznak ki, hanem helyben sütnek-főznek a séfek.

A szolgáltatás azért lett népszerű, mert a Thai Airways kiváló ételeit eddig csupán repülés közben lehetett élvezni, a szárazföldön nem voltak elérhetőek. Az étterem naponta kétezer menüt szolgál fel, az ebből keletkező pluszbevétel igencsak jól jön a koronavírus miatt csökkent kapacitással működő légitársaságnak.

Nem a Thai Airways az egyetlen, amelyik ehhez hasonló módon próbálja kompenzálni a kieső pénzeit, Izrael vezető légitársaság-ellátója például házhoz viszi a fedélzeten kapható fogásait. A többek között az El Al Airlinesnak és a Turkish Airlinesnak szállító Tamam Kitchen a világjárvány idejére a földön maradt nagyközönség számára is elérhetővé tette a repülőgépeken kínált finomságokat, ráadásul igen kedvező áron.

Ez is érdekelhet:

Akár évekig is eltarthat, míg újra megbízunk a repülésben

Legkorábban 2023-ban állhat vissza a légiközlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti szintre.

(Forrás: Travel and Leusire, fotók: Unsplash)

repülőgép | fedélzet | pop-up | menü | étel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom