Close
Belépőváltozatban sem lesz gyenge az új generációs Porsche 911-es

Belépőváltozatban sem lesz gyenge az új generációs Porsche 911-es

Az alapváltozatot csak most mutatták be, miközben a Carrera S és az összkerékhajtású 4S modellt már tavaly leleplezték. Hamarosan ezekhez csatlakozhat a fapados 911-es, ami egyszerűen a Carrera nevet, tisztességes meghajtást és komoly árcédulát kapott.

A legendás 911-es nyolcadik generációjának belépőváltozata háromliteres, 385 lóerős biturbó boxermotorral érkezik, a végsebessége pedig 293 km/h. Ez a teljesítmény 15 lóerővel több az elődhöz képest, ám nyilván elmarad a 450 lóerős Carrera S teljesítményétől.

Azért így sem lehet panasz az autó fürgeségére és dinamikájára.

Jelentős részben az új nyolcfokozatú, duplakuplungos váltónak köszönhetően az újdonság 4,2 másodperc alatt gyorsul százra, de az extraként igényelhető Sport Chrono csomaggal ez az idő kerek négy másodpercre csökkenthető.

Az alap 911-es vászontetős kivitelben is kapható lesz. Teljesítmény terén a két modell közti különbség elhanyagolható, életérzést tekintve nyilván azért akad majd különbség. Egészen felemelő lehet egy ilyen kabrióval kocsikázni.

Természetesen drágább is a kabrió változat, aminek az alapára 118 935 euró (durván 39 millió forint), míg a kupé ára 105 ezer euró alatt kezdődik. Nem olcsó, cserébe nem is gyenge. Várni sem kell rá túl sokat, jövő év elején kezdik az árusítását.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Porsche)

sportautó | kabrió | porsche 911 cabriolet | porsche | porsche 911

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram