Close
Ezek a csodás olasz városok több mint 12 millió forintot adnak, ha odaköltözöl

Ezek a csodás olasz városok több mint 12 millió forintot adnak, ha odaköltözöl

Fantasztikus klíma, történelmi környezet, parádés ételek – ezek várják az olasz Presicce-Acquaricába költözőket. No, meg harmincezer euró.

Dél-Olaszország tárt karokkal várja a betelepülőket, akik most egy különleges program keretében akár harmincezer eurót is kaphatnak pusztán azért, hogy odaköltözzenek.

Ez forintra átszámítva több mint tizenkét milliót jelent.

A szóban forgó település Presicce-Acquarica, amely Salentóban, az olasz “csizma” sarkán található. Az elnéptelenedés sok vidéki városhoz hasonlóan ezt a varázslatos kisvárost is utolérte, ám most ismét felpezsdülhet az élet.

Presicce és Acquarica del Capo települései 2019-ben olvadtak össze, így jött létre Presicce-Acquarica csodás városa, ahol

festői táj, impozáns templomok, kanyargós utcák és rengeteg olajfa várja az ideérkezőket.

Salento régió is zseniális látnivalókat tartogat, labirintusszerű barlangjairól, csodálatos tengerparti őrtornyairól és hihetetlen étkezési kultúrájáról ismert. Ahhoz, hogy ez a mesebeli település tizenkét millió forintot adjon a betelepülőknek, csupán néhány dolgot várnak el.

Ingatlant kell vásárolniuk a városban és hivatalosan be is kell jelentkezni oda.

A kapott harmincezer eurót kizárólag ingatlan megvásárlására vagy felújítására fordíthatják

és csak a teljes költség felét vállalják át ilyen módon.

Rengeteg hasonló elgondolású programot hívnak mostanában életre az elnéptelenedés leküzdése érdekében Európa-szerte. Korábban szardíniai falvak ajánlottak tizenötezer eurót, spanyol városok pedig hihetetlenül olcsó bérleti díjakkal csábítják az embereket.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

ingatlan | ingatlanvásárlás | olaszország | támogatás | dél-olaszország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram