Close
Egy népszerű turistaparadicsomban megbírságolják a negatív PCR-teszt nélkül érkezőket

Egy népszerű turistaparadicsomban megbírságolják a negatív PCR-teszt nélkül érkezőket

A gyorsteszt eredményeit nem fogadják el.

Jövő héttől kezdve pénzbírságra számíthatnak azok a Puerto Ricóba utazók, akik nem tudnak bemutatni érkezéskor egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív Covid–19 PCR-tesztet.

Egészen pontosan április 28-tól a negatív teszteredmény nélkül érkezőkre háromszáz dolláros (kilencvenezer forintos) bírságot szabnak ki, plusz a szabályszegőknek negyvennyolc órán belül még egy PCR-tesztet is el kell végeztetniük.

A szigorú rendelet értelmében a turistáknak kötelező bemutatiuk egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, méghozzá  “oltási státusztól függetlenül”.

Az esetleges bírság alól akkor sem bújhatnak ki, ha már elvégezték a tesztet, de még nem kapták meg az eredményt. A gyorsteszt eredményét nem fogadják el.

A szigetre érkezőknek negyvennyolc órájuk van rá, hogy megkapják a teszteredményüket, majd feltöltsék a Travel Safe oldalra. Ha az eredmény megérkezik, és negatív, a bírságot elengedik. A pozitív teszteredményt produkálók viszont kötelesek orvoshoz fordulni és karanténba vonulni.

A rendeletek ellenére meglehetősen népszerűnek számító Puerto Ricóban este tíz és hajnal öt óra között kijárási tilalom van érvényben, a szállodák közös helyiségeit nem lehet használni, a maszkviselési szabályokat megsértők százdolláros (harmincezer forintos) büntetésre számíthatnak. A strandok nyitva vannak, a múzeumok, az uszodák és a látványosságok létszámkorlátozás mellett látogathatók, a nyilvános alkoholfogyasztás tilos.

Félig-meddig ide kapcsolódóan: az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom