Close
Egy népszerű turistaparadicsomban megbírságolják a negatív PCR-teszt nélkül érkezőket

Egy népszerű turistaparadicsomban megbírságolják a negatív PCR-teszt nélkül érkezőket

A gyorsteszt eredményeit nem fogadják el.

Jövő héttől kezdve pénzbírságra számíthatnak azok a Puerto Ricóba utazók, akik nem tudnak bemutatni érkezéskor egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív Covid–19 PCR-tesztet.

Egészen pontosan április 28-tól a negatív teszteredmény nélkül érkezőkre háromszáz dolláros (kilencvenezer forintos) bírságot szabnak ki, plusz a szabályszegőknek negyvennyolc órán belül még egy PCR-tesztet is el kell végeztetniük.

A szigorú rendelet értelmében a turistáknak kötelező bemutatiuk egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, méghozzá  “oltási státusztól függetlenül”.

Az esetleges bírság alól akkor sem bújhatnak ki, ha már elvégezték a tesztet, de még nem kapták meg az eredményt. A gyorsteszt eredményét nem fogadják el.

A szigetre érkezőknek negyvennyolc órájuk van rá, hogy megkapják a teszteredményüket, majd feltöltsék a Travel Safe oldalra. Ha az eredmény megérkezik, és negatív, a bírságot elengedik. A pozitív teszteredményt produkálók viszont kötelesek orvoshoz fordulni és karanténba vonulni.

A rendeletek ellenére meglehetősen népszerűnek számító Puerto Ricóban este tíz és hajnal öt óra között kijárási tilalom van érvényben, a szállodák közös helyiségeit nem lehet használni, a maszkviselési szabályokat megsértők százdolláros (harmincezer forintos) büntetésre számíthatnak. A strandok nyitva vannak, a múzeumok, az uszodák és a látványosságok létszámkorlátozás mellett látogathatók, a nyilvános alkoholfogyasztás tilos.

Félig-meddig ide kapcsolódóan: az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom