Close
Ezeket a városokat rohamozzák meg a magyarok a pünkösdi hosszú hétvégén

Ezeket a városokat rohamozzák meg a magyarok a pünkösdi hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest – közölte saját adatai alapján a Szallas.hu.

A szállásfoglaló oldal legfrissebb felmérése szerint

Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget,

Budapest a hatodik helyen szerepel. A top tízes listára még Szeged, Pécs, Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel.

A vendégek közel harmada apartmanban, huszonhat százaléka vendégházban, huszonhárom százaléka hotelben tölti pihenését. A vendégek tizennégy százaléka választott panziót és hat százaléka egyéb szálláshelyet.

A háromnapos ünnepre az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként tizenkétezer forint.

A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig tíz százalékkal maradt el a szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól.  A legnépszerűbb belföldi úti célok listáját akkor Budapest, Eger, Pécs vezette, a tízes listában Szeged, Gyula, Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló is szerepelt.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

pünkösd | belföldi utazás | utazási szokások | hosszúhétvége | utazás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram