Close
Kiderült, hová fogunk a legtöbben elutazni pünkösdkor

Kiderült, hová fogunk a legtöbben elutazni pünkösdkor

Kedvenc magyarországi városok a hosszú hétvégére.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők megkezdik az utazásokat: a Szallas.hu által közvetített bruttó foglalási érték 42 százalékkal nőtt pünkösdre az egy évvel korábbihoz képest.

A portál egfrissebb felmérése szerint Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest vonzza a legtöbb vendéget a hosszú hétvégén, a régiós toplistán pedig Észak-Magyarország és a Balaton végzett az élen.

A Nyugat-Dunántúl iránt nőtt a leginkább az érdeklődés, 42 százalékkal többen foglaltak ide, mint az előző évben.

Mivel a pünkösdi hosszú hétvége az első kiemelt időszak az enyhítések bejelentése óta, ki is használják ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a közlemény szerint; a Szállás.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 9217 forint, ez közel húsz százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva.

Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégén a foglalások 72 százaléka 50 ezer forint alatti, ötödük 50 001 és 100 000 forint közötti kosárértéket képviselt. Idén a foglalások 60,4 százaléka 50 ezer forint alatti, 26,8 százalékuk 50 001 és 100 000 forint közötti, 8,3 százalékuk 100 001 és 150 000 forint közötti kosárértéket jelent.

Átlagosan így többet költenek szállásra a magyarok, ami viszont nem csak az áremelkedésből adódik: az utazás hosszának vagy az utazók számának növekedése is hatással van a növekedésre. A szakértő szerint beindultak az utolsó pillanatos foglalások is, sokan csak ekkor véglegesítik foglalásaikat, így a statisztikák folyamatosan változnak.

A foglalások alapján

a legnépszerűbb tíz belföldi úti cél listájára még Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged és Zalakaros fért fel.

A régiók között még a Dél-Alföld és az Észak-Alföld régióban mértek kedvező változást, míg előbbinél 24,2 százalékkal, utóbbinál 6,5 százalékkal nőtt a foglalások száma.

A vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen tölti pihenését. Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka, a legtelítettebb nap pedig május 24-e, pünkösd hétfő lesz.

A vendégek háromnegyede nem wellness-szálláshelyre megy, az oldalon foglalók 99,78 százaléka pedig belföldi úti célt keres fel.

Közben ma kiderült, hogy megszűnik csaknem az összes járványügyi korlátozás itthon és vége a szabadtéri maszkviselésnek is, valamint érkeznik az EU-s vakcinaútlevél is.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

foglalás | hétvége | hajdúszoboszló | szallas.hu | szállás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram