Close
Putyin lefoglalt jachtjának eladásával is támogatnák Ukrajnát

Putyin lefoglalt jachtjának eladásával is támogatnák Ukrajnát

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy felgyorsítja a lefoglalt szuperjachtokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, hogy az eszközöket minél hamarabb eladhassák és az ebből származó bevételt Ukrajnának adományozhatják. A múlt héten két szuperjachton is kattant a lakat, így az orosz milliárdosokra nehezedő nyomás nem csökken.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, múlt héten foglalták le az Amadea nevű szuperjachtot, amely Szulejmán Kerimov orosz oligarchához tartozik. Nem sokkal később a Scheherazade-ot is lefoglalták Olaszországban, Marina di Carrarában, ahol hónapokig tartó karbantartómunkát végeztek rajta.

Azt, hogy ki a jacht pontos tulajdonosa, nem tudni,

de egyes információk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető.

Az olasz pénzügyminisztérium vizsgálata megállapította, hogy a meg nem nevezett tulajdonos egy olyan személy, aki “fenyegette a békét és a “nemzetközi biztonságot”, és tettei “veszélyeztették Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét”.

A tulajdonos kilétét feltételezhetően az Európai Bíróság fogja nyilvánosságra hozni.

A kép illusztráció

A jachtok lefoglalása és eladása azonban nem egyszerű, komoly bürokratikus procedúrát igényel. A Fehér Ház azonban olyan tervet javasolt, amely megkönnyítené és gyorsabbá tenné az amerikai hatóságok számára az oligarchák vagyonának felkutatását.

Az új javaslat lehetővé tenné a szankciók elkerülésének elősegítésére használt vagyon lefoglalását is.

Mint ismert, olasz, francia, német, brit, holland, finn és amerikai hatóságok több tucat másik jachtot foglaltak le az elmúlt nyolc hétben. A legnagyobb fogás a Dilbar volt, amit hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, és melynek becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images

oroszország | putyin | szankciós lista | jacht | lefoglalás

FOLYTASD EZZEL

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram