Close
Putyin lefoglalt jachtjának eladásával is támogatnák Ukrajnát

Putyin lefoglalt jachtjának eladásával is támogatnák Ukrajnát

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy felgyorsítja a lefoglalt szuperjachtokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, hogy az eszközöket minél hamarabb eladhassák és az ebből származó bevételt Ukrajnának adományozhatják. A múlt héten két szuperjachton is kattant a lakat, így az orosz milliárdosokra nehezedő nyomás nem csökken.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, múlt héten foglalták le az Amadea nevű szuperjachtot, amely Szulejmán Kerimov orosz oligarchához tartozik. Nem sokkal később a Scheherazade-ot is lefoglalták Olaszországban, Marina di Carrarában, ahol hónapokig tartó karbantartómunkát végeztek rajta.

Azt, hogy ki a jacht pontos tulajdonosa, nem tudni,

de egyes információk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető.

Az olasz pénzügyminisztérium vizsgálata megállapította, hogy a meg nem nevezett tulajdonos egy olyan személy, aki “fenyegette a békét és a “nemzetközi biztonságot”, és tettei “veszélyeztették Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét”.

A tulajdonos kilétét feltételezhetően az Európai Bíróság fogja nyilvánosságra hozni.

A kép illusztráció

A jachtok lefoglalása és eladása azonban nem egyszerű, komoly bürokratikus procedúrát igényel. A Fehér Ház azonban olyan tervet javasolt, amely megkönnyítené és gyorsabbá tenné az amerikai hatóságok számára az oligarchák vagyonának felkutatását.

Az új javaslat lehetővé tenné a szankciók elkerülésének elősegítésére használt vagyon lefoglalását is.

Mint ismert, olasz, francia, német, brit, holland, finn és amerikai hatóságok több tucat másik jachtot foglaltak le az elmúlt nyolc hétben. A legnagyobb fogás a Dilbar volt, amit hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, és melynek becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom