Close
Lenyűgöző felvételek és történetek arról, milyen a Brit Királyi Légierő tagjának lenni

Lenyűgöző felvételek és történetek arról, milyen a Brit Királyi Légierő tagjának lenni

Vadászpilótának lenni katonaságon belül mindig is elit munkakörnek számított. A földről nézve a világ egyik legjobb munkájának tűnik még úgy is, hogy rengeteg feszültséggel, fizikai és szellemi fáradtsággal jár. 

Ebben az évben ünnepli fennállásnak századik évfordulóját a Brit Királyi Légierő, amely a világon elsőként mind a haditengerészettől, mind a hadseregtől külön, önálló haderőnemet alkotott -az egyik legpatinásabb órabrand, a Breitling pedig segít az ünneplésben (nem véletlen, hogy egy limitált szériás kollekcióval is előrukkoltak a légierő tiszteletére). Az elmúlt száz esztendőben történelemkönyvekbe illő sztorik százai születtek a RAF-ról, hiszen például mindkét világháborúban fajsúlyos szerepet kapott.

Többek között erről mesél ebben a videóban egy veterán pilóta, de megtudhatjuk azt is, mit jelent a Typhoon és a Chinook században szolgálni napjainkban.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

repülőgép | RAF100 | pilóta | video | repülő

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram