Close
Néhány népszerű olasz tartományba csak regisztráció után engednek be

Néhány népszerű olasz tartományba csak regisztráció után engednek be

Június eleje óta nyitva áll az olasz határ az Európából érkező turisták előtt, és bár az EU-tagországok polgárai Covid–19-teszt nélkül is beléphetnek az országba, akadnak kivételnek számító helyek. 

A járvány által kevésbé sújtott régiók közül néhány igyekszik a nyári szezonban is alacsonyan tartani a fertőzöttségi szintet, ezért arra kötelezi a látogatókat, hogy érkezésük előtt regisztrálják magukat.

Három népszerű területről van szó, Szardíniáról, Pugliáról és Basilicatáról, mindegyik régióba csak előzetes űrlapkitöltéssel lehet beutazni.

A Szardínia szigetére repülőgéppel vagy hajóval érkezőknek személyi adataik mellett a tartózkodási helyüket is meg kell adniuk, két nappal az érkezés előtt igazolniuk kell, hogy nincsenek koronavírus-tüneteik, és beleegyeznek abba, hogy szükség esetén maszkot viselnek, illetve tesztet végeznek el rajtuk.

Pugliában szintén ki kell tölteni egy koronavírussal kapcsolatos online kérdéssort, továbbá a látogató köteles megadni a szállása adatait. Arra is kötelezik a tartományba utazót, hogy töltse le az Immuni nevű nyomkövető alkalmazást, és jegyezzen fel mindenkit, akivel kapcsolatba lép az ott tartózkodása alatt.

Jelenleg három olasz régió várja el az előzetes regisztrációt, de Lazio és Campania tartományba sem egyszerű a bejutás: teshőmérsékletet mérnek a kikötőkben, a vasútállomásokon és a repülőtereken, Szicíliában pedig azt javasolják a turistáknak, hogy töltsék le a Sicilia Si Cura nevű applikációt, amivel egészségügyi állapotukról tájékoztathatják a helyi hatóságot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

puglia | olaszország | szardínia | belépés | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram