Néhány népszerű olasz tartományba csak regisztráció után engednek be

Június eleje óta nyitva áll az olasz határ az Európából érkező turisták előtt, és bár az EU-tagországok polgárai Covid–19-teszt nélkül is beléphetnek az országba, akadnak kivételnek számító helyek. 

A járvány által kevésbé sújtott régiók közül néhány igyekszik a nyári szezonban is alacsonyan tartani a fertőzöttségi szintet, ezért arra kötelezi a látogatókat, hogy érkezésük előtt regisztrálják magukat.

Három népszerű területről van szó, Szardíniáról, Pugliáról és Basilicatáról, mindegyik régióba csak előzetes űrlapkitöltéssel lehet beutazni.

A Szardínia szigetére repülőgéppel vagy hajóval érkezőknek személyi adataik mellett a tartózkodási helyüket is meg kell adniuk, két nappal az érkezés előtt igazolniuk kell, hogy nincsenek koronavírus-tüneteik, és beleegyeznek abba, hogy szükség esetén maszkot viselnek, illetve tesztet végeznek el rajtuk.

Pugliában szintén ki kell tölteni egy koronavírussal kapcsolatos online kérdéssort, továbbá a látogató köteles megadni a szállása adatait. Arra is kötelezik a tartományba utazót, hogy töltse le az Immuni nevű nyomkövető alkalmazást, és jegyezzen fel mindenkit, akivel kapcsolatba lép az ott tartózkodása alatt.

Jelenleg három olasz régió várja el az előzetes regisztrációt, de Lazio és Campania tartományba sem egyszerű a bejutás: teshőmérsékletet mérnek a kikötőkben, a vasútállomásokon és a repülőtereken, Szicíliában pedig azt javasolják a turistáknak, hogy töltsék le a Sicilia Si Cura nevű applikációt, amivel egészségügyi állapotukról tájékoztathatják a helyi hatóságot.

Ez is érdekelhet:

Brutális pénzbírságot szabnak ki egy ölelésért Olaszországban

Sokak szerint túlzás, amit a hatóságok művelnek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

belépés | puglia | szardínia | beutazás | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom