Close
A rejtőzködő ház, amely kedvéért dobták a viktoriánus otthonukat

A rejtőzködő ház, amely kedvéért dobták a viktoriánus otthonukat

Deborah Saunt Ausztráliában született, de Londonban talált otthonra – pontosabban megteremtette a saját maga számára az idilli otthont.

Saunt, ahogy szerinte London közepén az emberek 95 százaléka, egy viktoriánus házban lakott. Nem akart felesleges szobákat és folyosókat, tehát csupa „hasznos teret a holtterek helyett”. Már tízévesen tudta, hogy olyan házat akar, ami a lehető legközelebb van a természethez, de a megoldást csak immár építészként kapta meg, méghozzá a mentorától, Jay Van Hanegentől az első munkahelyén:

“Vegyél házat egy jókora kerttel, aztán tartsd meg a kertet, és add el a házat!”

Elraktározta a gondolatot, de ez még nem volt elég, meg is építette álmai házát, tágas, világos nappalival, alulra helyezett hálószobákkal, no meg lépcsővel, amit a ház lelkének tart, amely engedi áramolni az energiát.

És mi lett a természettel? Kívülről minden ajtó és ablak köré tükröket helyezett, így a kertből nézve valóságos fejtörővel ér fel megfejteni a ház és a természet valódi határait. Az épületet már most sem látni az utcáról vagy a szomszédból, és ahogy a fák terebélyesednek, idővel teljesen el is tűnik majd.

Deborah Saunt | video | london | lakás | otthon

FOLYTASD EZZEL

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Új-Zéland déli szigetének rejtélyekkel teli szépségére nehéz szavakat találni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom