Close
A rejtőzködő ház, amely kedvéért dobták a viktoriánus otthonukat

A rejtőzködő ház, amely kedvéért dobták a viktoriánus otthonukat

Deborah Saunt Ausztráliában született, de Londonban talált otthonra – pontosabban megteremtette a saját maga számára az idilli otthont.

Saunt, ahogy szerinte London közepén az emberek 95 százaléka, egy viktoriánus házban lakott. Nem akart felesleges szobákat és folyosókat, tehát csupa „hasznos teret a holtterek helyett”. Már tízévesen tudta, hogy olyan házat akar, ami a lehető legközelebb van a természethez, de a megoldást csak immár építészként kapta meg, méghozzá a mentorától, Jay Van Hanegentől az első munkahelyén:

„Vegyél házat egy jókora kerttel, aztán tartsd meg a kertet, és add el a házat!”

Elraktározta a gondolatot, de ez még nem volt elég, meg is építette álmai házát, tágas, világos nappalival, alulra helyezett hálószobákkal, no meg lépcsővel, amit a ház lelkének tart, amely engedi áramolni az energiát.

És mi lett a természettel? Kívülről minden ajtó és ablak köré tükröket helyezett, így a kertből nézve valóságos fejtörővel ér fel megfejteni a ház és a természet valódi határait. Az épületet már most sem látni az utcáról vagy a szomszédból, és ahogy a fák terebélyesednek, idővel teljesen el is tűnik majd.

lakás | épület | video | Deborah Saunt | építész

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom