Close
A második világháború óta nem történt ilyen a világhírű operaházban

A második világháború óta nem történt ilyen a világhírű operaházban

A koronavírus miatt rendhagyóan indult az idény a milánói Scalában.

Áriákból és balettelőadásokból állt a kétszáznegyvenkét éves operaház hétfői háromórás megnyitója, amit a televízióban is közvetítettek. Mindez azt jelentette, hogy a második világháború óta először nem a hagyományoknak megfelelően vezényelték le a szezonnyitót a patinás intézményben.

A megnyitó minden évben Milánó városának egyik legfontosabb társadalmi és kulturális eseménye, idén a színpadra lépő művészek maszkot viselve és üres széksorok előtt adták elő performanszukat.

A Riveder le stelle-nek (Hogy újra lássuk a csillagokat) keresztelt megnyitó Dante Alighieri Dante Pokla című művére utalt, méghozzá abban a reményben, hogy ha minden jól megy, hamarosan legyőzhető lesz a mindennapjainkat térdre kényszerítő járvány. “Rendkívüli élmény volt, de remélem, hogy soha többé nem ismétlődik meg” – mondta Riccardo Chailly karmester. Néhány előadás élőben ment le, néhányat pedig előre felvettek, az este egyik legnagyobb sztárja pedig Roberto Bolle táncos volt, aki balettszólót adott elő fénysugarak kíséretében.

Mivel Lombardia régiója Európa legsúlyosabban fertőzött területei közé tartozik, még mindig nem lehet tudni, hogy a Scala pontosan hogyan indítja el az új évadot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

szokatlan | szezon | rendhagyó | milánó | operaház

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram