Close
Rendkívüli állapotot hirdettek: pár óra alatt egyévnyi eső is lezúdulhat és súlyos villámáradások jöhetnek Dél-Kaliforniában

Rendkívüli állapotot hirdettek: pár óra alatt egyévnyi eső is lezúdulhat és súlyos villámáradások jöhetnek Dél-Kaliforniában

Közeledik a Hillary-hurrikán, a helyzet sokezer ember életét is veszélyeztethetik.

Rendkívüli állapotot hirdetett Gavin Newsom kaliforniai kormányzó az USA-tagállam déli részén, ugyanis

néhány óra alatt az éves csapadékmennyiség akár kétszerese is lehullhat a Hillary-hurrikán miatt a vihar gócpontjában, írja a HVG.

A 160 kilométeres óránkénti sebességgel tomboló szelet kísérő, hirtelen lezúduló eső súlyos villámáradásokat okozhat. A helyzet még súlyosabb lehet azokban a térségekben, ahol sok erdőtűz volt mostanában, mivel itt a talajt megkeményedett hamu borítja, ami megakadályozza, hogy az esővíz a földbe szivárogjon.

(Forrás: HVG, a kiemelt kép illusztráció, forrás: Unsplash)

 

hillary-hurrikán | usa | időjárás | vihar | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram