Close
A rendőrkapitányság helyét a város legstílusosabb éttermei foglalták el Hongkongban

A rendőrkapitányság helyét a város legstílusosabb éttermei foglalták el Hongkongban

Új kulturális központ nyílt Hongkongban, amely többek között két végtelenül előkelő étteremnek is helyszínt biztosít.

A hírek szerint a helyiek már nagyon várták, hogy megnyissa kapuit a városállam legújabb művészeti központja, ami nem lehetne teljes néhány extravagáns étterem nélkül. A Statement, illetve a Chinese Library névre keresztelt vendéglátó egységek dizájnjának kialakítása során igyekeztek minél többet megőrizni a korábban rendőrőrsnek otthont adó épület adottságaiból.

A vendégek választhatnak, hogy éppenséggel a helyi, hongkongi konyha finomságaira vágynak, vagy inkább valami angol specialitást ennének. Ha az előbbi mellett döntenek, belépés után balra kell fordulniuk, és irány a Chinese Library, ha az utóbbi a nyerő, akkor pedig jobbra át, vár a Statement. A két étterem nem rivalizál egymással, hiszen a tulajdonosi köre is megegyezik.

A belső terek kialakításával az AB Concept egyik dizájnerét bízták meg, akinek elmondása szerint a cél Hongkong történetének és útjának reprezentálása volt.

A faparkettát és ajtókereteket érintetlenül hagyták, de az új díszletek közül is több dolog utal vissza arra, hogy korábban itt bizony rendőrkapitányság működött. A tükrök formája például a rendőrségi jelvényeket szimbolizálja, a falak kék színe pedig a rendőregyenruhák színével egyezik meg.

Persze nemcsak Hongkongban, hanem hozzánk jóval közelebb, Milánóban is értenek hozzá, hogyan kell igazán dizájnos vendéglátó egységet kialakítani. Ha érdekel, milyen pazar kávézónak ad otthont a Palazzo di Brera,

akkor ez bizony érdekelni fog:

(Képek: Design Anthology)

rendőrség | chinese library | hongkong | dizájn | kapitányság

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram