Close
Nagyszabású sztrájkra készülnek júliusban és augusztusban a túlóra-kifizetések egyoldalú módosítása miatt Portugáliában

Nagyszabású sztrájkra készülnek júliusban és augusztusban a túlóra-kifizetések egyoldalú módosítása miatt Portugáliában

Négy szakszervezet közösen hirdetett sztrájkot Portugáliában. A munkabeszüntetés július 30-án és 31-én, valamint augusztus 5-én és 6-án várható.

Négy Portway szakszervezet, az ITAVA, a SINDAV, a STHA és a SIMAMEVIP jelentett be sztrájkot július végére és augusztus elejére, emiatt jelentős fennakadások is kialakulhatnak.

A szakszervezetek és a dolgozók a túlórák elszámolásai, illetve a kifizetések számításának egyoldalú módosítása miatt tiltakoznak. A társasági szerződés előírja, hogy a munkaszüneti napon, rendes munkanapnak minősülő munkavégzés esetén ötven százalékos emelt munkabérre jogosultak a munkavállalók. Ezt változtatták meg ellentétes módon.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

reptér | sztrájk | portugália | szakszervezet | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram