Close
Rengeteg járatot érintő repüléstilalmi övezet bevezetésére készül ez a hatalmas ország

Rengeteg járatot érintő repüléstilalmi övezet bevezetésére készül ez a hatalmas ország

Kína azt tervezi, hogy április 16. és 18. között lezárja a Tajvantól északra fekvő légteret – közölte négy, az ügyben jártas forrás. A lépés alaposan  megzavarhatja a térségben közlekedő járatokat.

Négy, Kínán kívüli tisztviselő – akik az ügy érzékenysége miatt névtelenségük megőrzését kérték – azt mondta, hogy a tilalom megzavarja Tajvan északi repülési információs régióját (FIR), és hogy nem ismerik a korlátozások pontos okát.

Az intézkedés pont arra az időszakra esik, amikor Kína többnapos katonai kiképzést tart az önhatalmúlag kormányzott Tajvan körül.

Egy, az ügyet közvetlenül ismerő magas rangú tisztviselő szerint a repülési tilalom az Északkelet-Ázsia és Délkelet-Ázsia között közlekedő járatok hatvan-hetven százalékát, valamint a Tajvan és Dél-Korea, Japán és Észak-Amerika közötti járatokat érinti.

(Forrás: The Japan Times, fotók: Getty Images)

repülés | repüléstilalmi övezet | járat | korlátozás | tajvan

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram