Close
Időkaput csináltak a Fény utcai piacból

Időkaput csináltak a Fény utcai piacból

A budai Fény utcai piac húsz éve megújult, de most egy kiállításon a korábbi évtizedek tárgyait mutatják be.

Egykor mindennapi használati tárgyak voltak, ma már a fiatalok számára ismeretlen, furcsa tárgyak. A kiállított tárgyak között akadnak játékok, műszaki- és használati tárgyak is, emellett egy különleges kerékpár-kiállítást is megnézhetünk, ha éppen arrafelé intézzük a hétvégi- vagy éppen karácsonyi bevásárlást.

Utazás a múltba, az időkapu pedig nem más, mint a Fény utcai piac. Ha ismerősek a tárgyak, azért, ha nem, akkor azért érdemes végignézni. Itt nem az anyagi érték számít, hanem a nosztalgiafaktor.

Budapest II., Fény utcai piac. A kiállítás december 13-áig látogatható.

(A nyitóképen a dombóvári Napsugár Áruház kirakata látható 1972-ben. Forrás: Erky-Nagy Tibor/Fortepan)

fény utcai piac | retro | budapest | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram