Időkaput csináltak a Fény utcai piacból

A budai Fény utcai piac húsz éve megújult, de most egy kiállításon a korábbi évtizedek tárgyait mutatják be.

Egykor mindennapi használati tárgyak voltak, ma már a fiatalok számára ismeretlen, furcsa tárgyak. A kiállított tárgyak között akadnak játékok, műszaki- és használati tárgyak is, emellett egy különleges kerékpár-kiállítást is megnézhetünk, ha éppen arrafelé intézzük a hétvégi- vagy éppen karácsonyi bevásárlást.

Utazás a múltba, az időkapu pedig nem más, mint a Fény utcai piac. Ha ismerősek a tárgyak, azért, ha nem, akkor azért érdemes végignézni. Itt nem az anyagi érték számít, hanem a nosztalgiafaktor.

Budapest II., Fény utcai piac. A kiállítás december 13-áig látogatható.

(A nyitóképen a dombóvári Napsugár Áruház kirakata látható 1972-ben. Forrás: Erky-Nagy Tibor/Fortepan)

budapest | retro | kiállítás | fény utcai piac

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom