Close
Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Vitathatatlan, hogy Louis Vuitton a bőröndisten, már ha szekrényméretű, exkluzív poggyászokról beszélünk. Az elérhetőbb termékek közül sokan a Samsonite, az American Tourister, Away, Heys márkákra esküsznek, de itt van nekünk még egy csúcsbrand, ami egyszerre vagány, elegáns és stílusos. Ugyanolyan lazasággal húzza maga után az ötvenes üzletember, mint a fellépni induló dj, vagy a gyerekeivel ingázó anyuka. A Rimowa már 1898 óta foglalkozik kofferekkel, és folyamatosan csak újítanak és újítanak. 

Köln a szülővárosa a különleges márkának, mely elsőként könnyített faszerkezetű koffereket gyártott, ám a manufaktúrában egy tűzvész miatt a legtöbb anyag odalett, egyedül az alumíniumalkatrészek maradtak meg. Bravúros ötlet volt, hogy 1930-tól már csupán a fémet használják a bőröndök készítéséhez, s ez a hagyomány emelte őket a legjobbak közé.

Nem titok, hogy a különleges dizájn egyúttal egy tisztelgés is a repülés aranykora és a világ első teljesen fémszerkezetű repülőgépe, a Junkers J 1 előtt.

A Rimowa csaknem húsz éve az alumíniumról polikarbonátra váltott, és akár a legmenőbb divatházak, sorra adják ki limitált szériás kollekcióikat, melyek ugyanúgy csatlakozhatnak az évi aktuális Pantone színhez, mint egy-egy közkedvelt street márkához (például Moncler vagy Supreme), de olyan is előfordult, hogy kifejezetten egy művésznek készítettek bőröndöt.

A top dizájn és praktikum mellett a megjelenésekre is adnak, híresek launch partyjaikról, és szívesen közösködnek grafikusokkal és fotográfusokkal is, akik örömmel inspirálódnak a klasszis bőröndök formavilágából és színeiből.

Különben, ki ne húzná büszkén bármelyik város utcáin ezeket a formás poggyászokat?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rimowa)

FOLYTASD EZZEL
Hihetetlenül látványos kiállítás nyílt Cannes új, víz alatti múzeumában
Johnny Depp francia birtokán bisztró, borbarlang és templom is található
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom