Close
Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Vitathatatlan, hogy Louis Vuitton a bőröndisten, már ha szekrényméretű, exkluzív poggyászokról beszélünk. Az elérhetőbb termékek közül sokan a Samsonite, az American Tourister, Away, Heys márkákra esküsznek, de itt van nekünk még egy csúcsbrand, ami egyszerre vagány, elegáns és stílusos. Ugyanolyan lazasággal húzza maga után az ötvenes üzletember, mint a fellépni induló dj, vagy a gyerekeivel ingázó anyuka. A Rimowa már 1898 óta foglalkozik kofferekkel, és folyamatosan csak újítanak és újítanak. 

Köln a szülővárosa a különleges márkának, mely elsőként könnyített faszerkezetű koffereket gyártott, ám a manufaktúrában egy tűzvész miatt a legtöbb anyag odalett, egyedül az alumíniumalkatrészek maradtak meg. Bravúros ötlet volt, hogy 1930-tól már csupán a fémet használják a bőröndök készítéséhez, s ez a hagyomány emelte őket a legjobbak közé.

Nem titok, hogy a különleges dizájn egyúttal egy tisztelgés is a repülés aranykora és a világ első teljesen fémszerkezetű repülőgépe, a Junkers J 1 előtt.

A Rimowa csaknem húsz éve az alumíniumról polikarbonátra váltott, és akár a legmenőbb divatházak, sorra adják ki limitált szériás kollekcióikat, melyek ugyanúgy csatlakozhatnak az évi aktuális Pantone színhez, mint egy-egy közkedvelt street márkához (például Moncler vagy Supreme), de olyan is előfordult, hogy kifejezetten egy művésznek készítettek bőröndöt.

A top dizájn és praktikum mellett a megjelenésekre is adnak, híresek launch partyjaikról, és szívesen közösködnek grafikusokkal és fotográfusokkal is, akik örömmel inspirálódnak a klasszis bőröndök formavilágából és színeiből.

Különben, ki ne húzná büszkén bármelyik város utcáin ezeket a formás poggyászokat?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rimowa)

luggage | bőrönd | louis vuitton | rimowa | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram