Close
Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Tragikus véletlen emelte a legmenőbbek közé a polikarbonát Louis Vuitton-t

Vitathatatlan, hogy Louis Vuitton a bőröndisten, már ha szekrényméretű, exkluzív poggyászokról beszélünk. Az elérhetőbb termékek közül sokan a Samsonite, az American Tourister, Away, Heys márkákra esküsznek, de itt van nekünk még egy csúcsbrand, ami egyszerre vagány, elegáns és stílusos. Ugyanolyan lazasággal húzza maga után az ötvenes üzletember, mint a fellépni induló dj, vagy a gyerekeivel ingázó anyuka. A Rimowa már 1898 óta foglalkozik kofferekkel, és folyamatosan csak újítanak és újítanak. 

Köln a szülővárosa a különleges márkának, mely elsőként könnyített faszerkezetű koffereket gyártott, ám a manufaktúrában egy tűzvész miatt a legtöbb anyag odalett, egyedül az alumíniumalkatrészek maradtak meg. Bravúros ötlet volt, hogy 1930-tól már csupán a fémet használják a bőröndök készítéséhez, s ez a hagyomány emelte őket a legjobbak közé.

Nem titok, hogy a különleges dizájn egyúttal egy tisztelgés is a repülés aranykora és a világ első teljesen fémszerkezetű repülőgépe, a Junkers J 1 előtt.

A Rimowa csaknem húsz éve az alumíniumról polikarbonátra váltott, és akár a legmenőbb divatházak, sorra adják ki limitált szériás kollekcióikat, melyek ugyanúgy csatlakozhatnak az évi aktuális Pantone színhez, mint egy-egy közkedvelt street márkához (például Moncler vagy Supreme), de olyan is előfordult, hogy kifejezetten egy művésznek készítettek bőröndöt.

A top dizájn és praktikum mellett a megjelenésekre is adnak, híresek launch partyjaikról, és szívesen közösködnek grafikusokkal és fotográfusokkal is, akik örömmel inspirálódnak a klasszis bőröndök formavilágából és színeiből.

Különben, ki ne húzná büszkén bármelyik város utcáin ezeket a formás poggyászokat?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rimowa)

FOLYTASD EZZEL
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett
Ilyen belülről a világ egyik legnépszerűbb komikájának New York-i lakása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom