Close
Olyan festményt állítanak ki Londonban, amelynek csak négy éve tudunk a létezéséről

Olyan festményt állítanak ki Londonban, amelynek csak négy éve tudunk a létezéséről

Francis Bacon egy bika haláltusáját ábrázoló Study of a Bull című festményét lehet majd megnézni Londonban.

A művész ritkán látható alkotása, élete utolsó műve a Királyi Művészeti Akadémia tárlatán látható jövőre.

A két méter magas képet először állítják ki Nagy-Britanniában. Bacon a festményt híres dél-kensingtoni műtermében, napokkal halála előtt fejezte be. “Érzékelhető, hogy a bika, amely a művész is lehetne, belépni készül a mögötte lévő sötétségbe. A bika a csábító élet és az elkerülhetetlen halál között áll. Hihetetlenül megindító” – fogalmazott Michael Peppiatt, Bacon barátja és életrajzírója.

A magángyűjteményben őrzött festmény létezéséről csak 2016-ban szerzett tudomást a világ. Előtte sohasem mutatták be nyilvánosság előtt, és nem is írtak róla.

A Királyi Művészeti Akadémia 2021-es Bacon-kiállításának ez a kép lesz a sztárja. A Peppiatt által szervezett kiállítás a művész negyvenöt képét vonultatja fel, köztük korai, 1930-as és 1940-es években készített alkotásait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Királyi Művészeti Akadémia | ritkán látható | tárlat | francis bacon | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram