Close
Az idő relatív ebben a limitált szériás Rolls-Royce-ban

Az idő relatív ebben a limitált szériás Rolls-Royce-ban

A Rolls-Royce legújabb limitált szériáját a múlandó idő és a végtelen világűr ihlette, és a legapróbb részletéig ámulatba ejtő Phantom Tempus láttán valóban átértékeljük az időt.

A Phantom a Rolls-Royce abszolút csúcsmodellje, amit a világ legjobb luxusautójának szántak, és a kínálata most egy igazán különleges változattal bővült. A limitált szériás Tempus Collection egyedi kialakítását a lenyűgöző csillagászati jelenségek és a végtelen világűr ihlették, a fedélzetén látszólag megállt az idő, ami még a leggazdagabb vásárlók közül is csak keveseknek adatik majd meg.

„Az elmúlt év eseményei sokunkat arra késztettek, hogy átértékeljük az idővel kapcsolatos viszonyunkat.

A történelem azon pillanatában, amikor az élet annyira múlandónak tűnik, vevőink egy különleges Rolls-Royce egyedülálló időtlenségében kereshetnek vigasztalást – ajánlja figyelmünkbe az új modellt Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

– Mind tudjuk, az idő soha nem áll meg, és senkit sem vár meg, ezért megbecsüljük, beosztjuk, és lemérjük a legapróbb töredékéig” – folytatja Müller-Ötvös, majd kifejti, hogy a Phantomban az utasok elfeledkezhetnek a külvilág minden nyomásáról,

ebben a Rolls-Royce-ban az idő szabályai nem érvényesek, ezért nincs is benne időmérő óra.

A Phantom kialakítását többek közt egy ritka csillagászati jelenség, a pulzár ihlette,

amit 1967-ben fedeztek fel, és csak a világűr legmélyén található meg, hozzánk a legközelebb kétszáznyolcvan fényévre. A pulzárok nagyon sűrű, forró fehér csillagok, amelyek rendkívül szabályos impulzusokban bocsátanak ki elektromágneses sugárzást, így az univerzum legpontosabb órái közé tartoznak.

A Tempus különkiadáshoz a pulzárok fényét próbálták megörökíteni azzal, hogy újragondolták a Rolls-Royce jellegzetességének számító csillagos égboltot mintázó tetőkárpitot. A mennyezeten kívül immár az ajtókon is látható a perforált bőrkárpiton világító több száz fénypont, amely

sejtelmesen örvénylő csillagmintázatot hoz létre, és főleg éjszaka kelt különleges hatást az autóban.

Az idő másik aspektusa az állandóság illúziója, amit a műszerfalon található galériában örökítettek meg.

Az üvegbúra alatt – ahol egyébként kívánságra bármilyen műalkotás elhelyezhető –, ezúttal egyetlen darabból mart alumíniumtömböt találunk, amelynek pontosan száz darab, kézzel polírozott oszlopa a pulzárcsillag forgásának százmillió éves periódusát jelképezi.

„A múlt, a jelen és a jövő megkülönböztetése csak makacsul kitartó illúzió”

– mondta az időről Albert Einstein, az emberiség történetének egyik legnagyobb gondolkodója, akinek ezt az idézetét a kesztyűtartóban található fémtáblára vésték. Szintén különleges a Phantom orrán lévő Spirit of Ecstasy szobrocska, amelynek talpába a vevő számára fontos esemény dátumát vésik.

A limitált szériás Phantom színe sem mindennapi, a Kairos Blue fényezést az űr sötétségének és rejtélyének megtestesítésére hozták létre. A festék ékszerszerű, kék ​​csillámpelyheket tartalmaz, amelyek egyedülállóan ragyognak, amikor fényt kapnak, és ezzel is a csillagokat imitálják. A tökéletes hatás érdekében a külső részleteket feketére fényezték.

A Tempus Collection része egy pezsgősláda is,

amelynek asztalára kézzel festették fel egy pulzár mintáját, benne tökéletesen elrendezett fiókokban lehet a pezsgőt és a kaviárt hűteni. A készlethez gyöngyházból készült kaviáros kiskanál és négy darab, kézzel fújt pezsgőspohár is tartozik, amelyet a V12-es motor hengereinek mintájára helyeztek el.

A limitált széria csak húsz példányból áll, és már mindet lekötötték maguknak a vásárlók. A Rolls-Royce vezére szerint „a Phantom Tempus olyan vevőknek készült, akik formálják a világot, miközben keresik a helyüket az univerzumban. Megértik, hogy a tehetségünktől és a lehetőségeinktől függetlenül mindannyian kapunk időt, és csak rajtunk múlik, hogy kihasználunk-e minden pillanatot.”

Földöntúli luxus

A húszdarabos limitált szériánál is egyedibb az a Rolls-Royce, amely egy amerikai vevő kérésére három év alatt készült el, és egy nagyon ritka hawaii fafajtát használtak fel hozzá. A márka időtlen jelképe pedig a Spirit of Ecstasy szobrocska, amelynek nemrég a száztíz éves történetét meséltük el cikkünkben.

FOLYTASD EZZEL
A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom
Három új Ferrari, amit csak egyetlen példányban gyártanak
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom