Close
Akár néhány éven belül elektromos Rolls-Royce-szal repülhetünk

Akár néhány éven belül elektromos Rolls-Royce-szal repülhetünk

Ha minden jól alakul, pár év múlva megindulhat a gyártása a Farnborough Nemzetközi Légiparádén bemutatott elektromos meghajtású kis repülőgépnek, amely a kultikus márka saját fejlesztése.

A Rolls-Royce EVTOL-ja (vagyis elektromos meghajtású, helyből fel- és leszállni képes repülőgépe) csepp formájú kabinjában szállíthatja majd utasait. A magángépként, légi taxiként és teherszállításra is használható gép egy töltéssel akár nyolcszáz kilométert is képes lesz megtenni, maximum öt utasát pedig négyszáz km/h sebességgel tudja röptetni.

Függőleges emelkedését összesen hat propeller és gázturbinás hajtómű segíti, a légi folyosón igen csendesen közlekedik majd.

Ez is érdekelhet:

Így lehet bárkiből az Egek ura – A kisrepülőgép-vezetésről kezdőknek – Roadster

Semmihez nem fogható élményt és tudást ad, ha megtanulunk kisgéppel repülni. Beiratkoztunk hát egy esztergomi pilótasuliba, ahol rendkívül türelmes oktatók vettek szárnyaik alá, hogy aztán madártávlatból figyelhessük a világot. Otto Lilienthal, a motor nélküli repülés egyik atyja 1893-ban egy dombról landolva rekordtávot, kétszázötven métert repült egy, a mai sárkányrepülőkre hasonlító szerkezettel, ami akkoriban hihetetlen teljesítménynek számított.

(Fotó: Deezen)

Close