Close
Ez a cég arra kéri az utasait, hogy vigyenek magukkal saját ételt és italt a repülőre

Ez a cég arra kéri az utasait, hogy vigyenek magukkal saját ételt és italt a repülőre

A munkaerőhiány az utazások számos szegmensét érinti.

A TUI étkeztetési beszállítója munkaerőhiány miatt egyelőre nem tud sem hideg sem meleg ételeket felszolgálni a rövid és középtávú járatokon, és az előre csomagolt snackek és italok mennyisége is korlátozott, ezért az utazási iroda arra kéri az ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal ennivalót és alkoholmentes üdítőt a fedélzetre.

Ez utóbbi kapcsán azonban újabb problémák merülhetnek fel, mert az egy decinél nagyobb italokból csak azokat lehet felvinni, amiket az utasok a biztonsági ellenőrzés után vásároltak. A biztonsági ellenőrzés azonban szintén létszámhiány miatt húzódik el több brit és európai reptéren is, ezért aki nem érkezett oda már jóval korábban, annak nem lesz ideje boltba menni.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International – ACI) arra figyelmeztetett, hogy

ezen a nyáron a legtöbb európai repülőtéren elkerülhetetlenek lesznek a késések a munkaerőhiány miatt.

A TUI ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a probléma nem érinti az Arubába, Costa Ricára, Kubába, a Dominikai Köztársaságba, Jamaicára, Mexikóba, Orlandóba és Saint Luciába tartó hosszú távú járatokat. A huszonegy repülőtérből, ahonnan az üdülőcég járatai indulnak, tizenötnek kell szembenéznie a vendéglátási problémákkal.

A cég folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és szorosan együttműködik a beszállítókkal, hogy enyhítse a fedélzeti szolgáltatásokból adódó kellemetlenségeket.

Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy rendelhet ételt a repülőúton, annak is érdemes elkerülnie ezt a fogást, bár lehet, hogy az emelkedő jegyárak miatt egyre többen döntenek úgy, hogy inkább csomagolnak maguknak némi elemózsiát.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom