A munkaerőhiány az utazások számos szegmensét érinti.
A TUI étkeztetési beszállítója munkaerőhiány miatt egyelőre nem tud sem hideg sem meleg ételeket felszolgálni a rövid és középtávú járatokon, és az előre csomagolt snackek és italok mennyisége is korlátozott, ezért az utazási iroda arra kéri az ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal ennivalót és alkoholmentes üdítőt a fedélzetre.
Ez utóbbi kapcsán azonban újabb problémák merülhetnek fel, mert az egy decinél nagyobb italokból csak azokat lehet felvinni, amiket az utasok a biztonsági ellenőrzés után vásároltak. A biztonsági ellenőrzés azonban szintén létszámhiány miatt húzódik el több brit és európai reptéren is, ezért aki nem érkezett oda már jóval korábban, annak nem lesz ideje boltba menni.
A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International – ACI) arra figyelmeztetett, hogy
ezen a nyáron a legtöbb európai repülőtéren elkerülhetetlenek lesznek a késések a munkaerőhiány miatt.
A TUI ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a probléma nem érinti az Arubába, Costa Ricára, Kubába, a Dominikai Köztársaságba, Jamaicára, Mexikóba, Orlandóba és Saint Luciába tartó hosszú távú járatokat. A huszonegy repülőtérből, ahonnan az üdülőcég járatai indulnak, tizenötnek kell szembenéznie a vendéglátási problémákkal.
A cég folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és szorosan együttműködik a beszállítókkal, hogy enyhítse a fedélzeti szolgáltatásokból adódó kellemetlenségeket.
Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy rendelhet ételt a repülőúton, annak is érdemes elkerülnie ezt a fogást, bár lehet, hogy az emelkedő jegyárak miatt egyre többen döntenek úgy, hogy inkább csomagolnak maguknak némi elemózsiát.
(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)
FOLYTASD EZZEL
