Close
Ez a cég arra kéri az utasait, hogy vigyenek magukkal saját ételt és italt a repülőre

Ez a cég arra kéri az utasait, hogy vigyenek magukkal saját ételt és italt a repülőre

A munkaerőhiány az utazások számos szegmensét érinti.

A TUI étkeztetési beszállítója munkaerőhiány miatt egyelőre nem tud sem hideg sem meleg ételeket felszolgálni a rövid és középtávú járatokon, és az előre csomagolt snackek és italok mennyisége is korlátozott, ezért az utazási iroda arra kéri az ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal ennivalót és alkoholmentes üdítőt a fedélzetre.

Ez utóbbi kapcsán azonban újabb problémák merülhetnek fel, mert az egy decinél nagyobb italokból csak azokat lehet felvinni, amiket az utasok a biztonsági ellenőrzés után vásároltak. A biztonsági ellenőrzés azonban szintén létszámhiány miatt húzódik el több brit és európai reptéren is, ezért aki nem érkezett oda már jóval korábban, annak nem lesz ideje boltba menni.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International – ACI) arra figyelmeztetett, hogy

ezen a nyáron a legtöbb európai repülőtéren elkerülhetetlenek lesznek a késések a munkaerőhiány miatt.

A TUI ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a probléma nem érinti az Arubába, Costa Ricára, Kubába, a Dominikai Köztársaságba, Jamaicára, Mexikóba, Orlandóba és Saint Luciába tartó hosszú távú járatokat. A huszonegy repülőtérből, ahonnan az üdülőcég járatai indulnak, tizenötnek kell szembenéznie a vendéglátási problémákkal.

A cég folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és szorosan együttműködik a beszállítókkal, hogy enyhítse a fedélzeti szolgáltatásokból adódó kellemetlenségeket.

Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy rendelhet ételt a repülőúton, annak is érdemes elkerülnie ezt a fogást, bár lehet, hogy az emelkedő jegyárak miatt egyre többen döntenek úgy, hogy inkább csomagolnak maguknak némi elemózsiát.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

Tui | ital | étel | munkaerőhiány | ellátási problémák

FOLYTASD EZZEL

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram