Close
Nagyon sajtos tortilla a sütőből harminc perc alatt

Nagyon sajtos tortilla a sütőből harminc perc alatt

A tortillákat megtöltjük fűszerezett, apróra vágott csirkével és sajttal, feltekerjük, még több sajttal megszórjuk, hogy miután megsült, kedvenc mártogatósainkkal tálaljuk. Az étel ráadásul tényleg zseniális, hiszen néhány hozzávalóval, minimális időbefektetéssel készíthetünk tökéletes fogást.

Hozzávalók:

  • 2 1/2 csésze apróra vágott, sült csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál csilipor
  • 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 6 darab tortilla
  • olívaolaj

Elkészítése:

Első lépés: A sült csirkemellet feldaraboljuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a cheddar sajt felét, a fokhagyma granulátumot, a köményt, valamint a csiliport. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.

Második lépés: A tortillákat megnedvesítjük és felmelegítjük, hogy ruganyos, jól tekerhető állaguk legyen.

Harmadik lépés: A tortillák közepére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük és kiolajozott, hőálló tálba sorakoztatjuk. Rászórjuk a maradék cheddar sajtot, majd 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Kedvünk szerint újhagymával megszórva, guacamole-val kínáljuk.

(Forrás: Dinner at the Zoo, fotók: Getty Images)

tipp | tortilla | csirke | recept

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom