Nagyon sajtos tortilla a sütőből harminc perc alatt

A tortillákat megtöltjük fűszerezett, apróra vágott csirkével és sajttal, feltekerjük, még több sajttal megszórjuk, hogy miután megsült, kedvenc mártogatósainkkal tálaljuk. Az étel ráadásul tényleg zseniális, hiszen néhány hozzávalóval, minimális időbefektetéssel készíthetünk tökéletes fogást.

Hozzávalók:

  • 2 1/2 csésze apróra vágott, sült csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál csilipor
  • 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 6 darab tortilla
  • olívaolaj

Elkészítése:

Első lépés: A sült csirkemellet feldaraboljuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a cheddar sajt felét, a fokhagyma granulátumot, a köményt, valamint a csiliport. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.

Második lépés: A tortillákat megnedvesítjük és felmelegítjük, hogy ruganyos, jól tekerhető állaguk legyen.

Harmadik lépés: A tortillák közepére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük és kiolajozott, hőálló tálba sorakoztatjuk. Rászórjuk a maradék cheddar sajtot, majd 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Kedvünk szerint újhagymával megszórva, guacamole-val kínáljuk.

(Forrás: Dinner at the Zoo, fotók: Getty Images)

csirke | tipp | tortilla | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom