A tortillákat megtöltjük fűszerezett, apróra vágott csirkével és sajttal, feltekerjük, még több sajttal megszórjuk, hogy miután megsült, kedvenc mártogatósainkkal tálaljuk. Az étel ráadásul tényleg zseniális, hiszen néhány hozzávalóval, minimális időbefektetéssel készíthetünk tökéletes fogást.
Hozzávalók:
- 2 1/2 csésze apróra vágott, sült csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál csilipor
- 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- 6 darab tortilla
- olívaolaj
Elkészítése:
Első lépés: A sült csirkemellet feldaraboljuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a cheddar sajt felét, a fokhagyma granulátumot, a köményt, valamint a csiliport. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.
Második lépés: A tortillákat megnedvesítjük és felmelegítjük, hogy ruganyos, jól tekerhető állaguk legyen.
Harmadik lépés: A tortillák közepére halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük és kiolajozott, hőálló tálba sorakoztatjuk. Rászórjuk a maradék cheddar sajtot, majd 15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Kedvünk szerint újhagymával megszórva, guacamole-val kínáljuk.
(Forrás: Dinner at the Zoo, fotók: Getty Images)
tortilla | tipp | recept | csirke
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!