Close
Elsőként fedezhetsz fel egy ismeretlen sarkvidéki területet – Hat és fél milliárd forintért

Elsőként fedezhetsz fel egy ismeretlen sarkvidéki területet – Hat és fél milliárd forintért

Ha dúsgazdag, és ezzel együtt elég bátor vagy, csatlakozhatsz tudósok egy csoportjához és beveheted a világ legészakibb szigetét.

Az emberiség nagyjából már mindenhová eljutott a Földön, ahová csak lehetett, ami azt jelenti, hogy manapság nem könnyű teljesen ismeretlen helyekre bukkanni. De nem is lehetetlen, mint ahogyan azt az Ariodante Travel által kínált nem mindennapi élménycsomag is bizonyítja.

A kalandvágyó vállalkozók hamarosan csatlakozhatnak a világ legészakibb szigetére tartó különös expedícióhoz – oda, ahová a legbátrabb sarkvidéki felfedezők sem tették be még a lábukat.

A túra árcéduláján igencsak vastagon fog a tinta, ugyanis a trip ára nem kevesebb, mint huszonegy millió dollár,

azaz kb. hat és fél milliárd forint.

Ezért a pénzért plusz két főt regisztrálhat a kalandor, az ajánlat pedig tartalmaz egy felkészítő utat is Izlandra, ahol megtanulják, hogyan kell sarkvidéki járműveket vezetni.

A 2023 áprilisában induló expedíció egy ünnepélyes vacsorával kezdődik a londoni Természettudományi Múzeumban, majd a kis társaság egy grönlandi katonai bázisra indul, ezer mérföldre északra az északi sarkkörtől. A csapatban a tudósok és a videósok mellett egy orvos és egy szakács is helyet kap – velük együtt veszik célba az Északi-sarkvidék legészakibb szigetét, vagyis messzebbre juthatnak el, mint ahol ember valaha is járt. Amint ez sikerül, a résztvevőket légi úton egy szuperjachtra szállítják, ahonnan az élménygyűjtést folytatva vagy elhajóznak az Északi-sarkra, vagy inkább fogják magukat és hazaindulnak.

A jegybevételből speciális sarkvidéki járművek és hat olyan műhold fejlesztését finanszírozzák, amelyek segítenek az éghajlatváltozás hatásainak felmérésében.

Egy tekintélyes léghajó pedig hamarosan utasokat szállít az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom