Close
Elsőként fedezhetsz fel egy ismeretlen sarkvidéki területet – Hat és fél milliárd forintért

Elsőként fedezhetsz fel egy ismeretlen sarkvidéki területet – Hat és fél milliárd forintért

Ha dúsgazdag, és ezzel együtt elég bátor vagy, csatlakozhatsz tudósok egy csoportjához és beveheted a világ legészakibb szigetét.

Az emberiség nagyjából már mindenhová eljutott a Földön, ahová csak lehetett, ami azt jelenti, hogy manapság nem könnyű teljesen ismeretlen helyekre bukkanni. De nem is lehetetlen, mint ahogyan azt az Ariodante Travel által kínált nem mindennapi élménycsomag is bizonyítja.

A kalandvágyó vállalkozók hamarosan csatlakozhatnak a világ legészakibb szigetére tartó különös expedícióhoz – oda, ahová a legbátrabb sarkvidéki felfedezők sem tették be még a lábukat.

A túra árcéduláján igencsak vastagon fog a tinta, ugyanis a trip ára nem kevesebb, mint huszonegy millió dollár,

azaz kb. hat és fél milliárd forint.

Ezért a pénzért plusz két főt regisztrálhat a kalandor, az ajánlat pedig tartalmaz egy felkészítő utat is Izlandra, ahol megtanulják, hogyan kell sarkvidéki járműveket vezetni.

A 2023 áprilisában induló expedíció egy ünnepélyes vacsorával kezdődik a londoni Természettudományi Múzeumban, majd a kis társaság egy grönlandi katonai bázisra indul, ezer mérföldre északra az északi sarkkörtől. A csapatban a tudósok és a videósok mellett egy orvos és egy szakács is helyet kap – velük együtt veszik célba az Északi-sarkvidék legészakibb szigetét, vagyis messzebbre juthatnak el, mint ahol ember valaha is járt. Amint ez sikerül, a résztvevőket légi úton egy szuperjachtra szállítják, ahonnan az élménygyűjtést folytatva vagy elhajóznak az Északi-sarkra, vagy inkább fogják magukat és hazaindulnak.

A jegybevételből speciális sarkvidéki járművek és hat olyan műhold fejlesztését finanszírozzák, amelyek segítenek az éghajlatváltozás hatásainak felmérésében.

Egy tekintélyes léghajó pedig hamarosan utasokat szállít az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash)

ismeretlen | északi sark | kaland | expedíció | túra

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram