Close
Most jelentették be négyezer repülőjárat törlését, a tiéd is köztük lehet

Most jelentették be négyezer repülőjárat törlését, a tiéd is köztük lehet

A Scandinavian Airlines (SAS) mintegy négyezer járatot töröl a nyári szezonban létszámhiány miatt – jelentette be a légitársaság.

A SAS május és augusztus közötti időszakra tervezett járatainak öt százalékát törölték, az úti célok között pedig többek között

Koppenhága, Oslo és Stockholm, Tokió és Los Angeles is szerepel.

A járattörlések oka az ágazati munkaerőhiány, amely a Roadster által is megjelentetett előrejelzés szerint pokollá változtatja az idei nyarat légiközlekedési szempontból.

A SAS a lehető legkisebb fennakadások mellett kívánja megvalósítani a járattörléseket, és gondoskodnak az érintett utasokról.

A mostani munkaerőhiány gyökerei a járvány időszakára vezethetők vissza. A pandémia kitörésének idején a SAS az alkalmazottainak mintegy negyven százalékát elbocsátotta. Roger Klokset, a norvég SAS-pilóták szövetségének vezetője éppen ezért

előre megjósolt katasztrófának minősítette a mostani helyzetet.

A válságot a SAS pénzügyi nehézségei is tovább mélyítik. A légitársaság februári jelentése szerint bevételei negyvenkét százalékkal csökkentek a 2022 januárját megelőző három hónapban a 2019-es, pandémia előtti adatokhoz képest.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

utazás | repülőjárat | járattörlés | repülés | scandinavian airlines

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram