Close
Most jelentették be négyezer repülőjárat törlését, a tiéd is köztük lehet

Most jelentették be négyezer repülőjárat törlését, a tiéd is köztük lehet

A Scandinavian Airlines (SAS) mintegy négyezer járatot töröl a nyári szezonban létszámhiány miatt – jelentette be a légitársaság.

A SAS május és augusztus közötti időszakra tervezett járatainak öt százalékát törölték, az úti célok között pedig többek között

Koppenhága, Oslo és Stockholm, Tokió és Los Angeles is szerepel.

A járattörlések oka az ágazati munkaerőhiány, amely a Roadster által is megjelentetett előrejelzés szerint pokollá változtatja az idei nyarat légiközlekedési szempontból.

A SAS a lehető legkisebb fennakadások mellett kívánja megvalósítani a járattörléseket, és gondoskodnak az érintett utasokról.

A mostani munkaerőhiány gyökerei a járvány időszakára vezethetők vissza. A pandémia kitörésének idején a SAS az alkalmazottainak mintegy negyven százalékát elbocsátotta. Roger Klokset, a norvég SAS-pilóták szövetségének vezetője éppen ezért

előre megjósolt katasztrófának minősítette a mostani helyzetet.

A válságot a SAS pénzügyi nehézségei is tovább mélyítik. A légitársaság februári jelentése szerint bevételei negyvenkét százalékkal csökkentek a 2022 januárját megelőző három hónapban a 2019-es, pandémia előtti adatokhoz képest.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

repülés | scandinavian airlines | járattörlés | munkaerőhiány | utazás

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom