Close
Egyszerű trükkökkel lesz még könnyebb a saslikozás

Egyszerű trükkökkel lesz még könnyebb a saslikozás

A nyársak a grillezés egyik legnépszerűbb kiegészítői, hiszen nagyszerű segítséget nyújtanak abban, hogy falatnyi húsokat, tenger gyümölcseit, zöldségeket vagy akár gyümölcsöket is megsüssünk.

A saslikok variációja végtelen, tényleg mindenki a saját ízlésére tudja formálni a tűz fölé kerülő ételeket. Van azonban egy trükk, amivel forradalmasíthatjuk az amúgy pepecselős saslikozást.

Egyszerre kettőt

Amennyiben nagyobb adag saslikokat akarunk sütni, érdemes a kisebb falatok helyett nagyobb darabokat vágni minden alapanyagból, hogy aztán azokat két, egymással párhuzamos nyársra húzzuk fel. Így sokkal egyszerűbb lesz átfordítani a félkész nyársakat és

a megsült étel is kiadósabb lesz.

Ráadásul, ha két nyársat használunk, kisebb az esélye annak, hogy valamelyik összetevő leszakadjon, vagy leessen a parázsba. A két pálcát könnyebb megfogni is, különösen akkor, ha kesztyűt használunk a grillezéskor.

Milyen nyársat érdemes használni?

A bambusz nyárs jó választás lehet akkor, ha viszonylag ritkán készítünk saslikot, hiszen ezeket nem kell elmosogatni. Az egyszer használatos bambusz nyársakat azonban előzetesen be kell áztatni, ellenkező esetben meggyulladhat, megégetve a grillezett zöldségeket és húsokat. Általában harminc percig szokás ezeket vízben tartani használat előtt.

Aztán ott vannak a fém nyársak, amelyeket újra és újra fel lehet használni. Ezek, bár nem igényelnek áztatást, elő kell készíteni őket a grillezés előtt. A fém a tűz fölött átforrósodik, így mindenképpen olyat érdemes vásárolni, aminek hőálló fogantyúja van. Ugyan ezek elviekben nem melegszenek fel, fontos, hogy kellő körültekintéssel használjuk őket.

Ha sok különböző hozzávalót tartalmazó saslikot készítünk, érdemes lehet az alapanyagokat sütési idő szerint szétválogatni. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit különítsük el a húsoktól, hiszen ez utóbbiaknak több időre van szükségük ahhoz, hogy átsüljenek.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tipp | nyárs | grill | praktika | konyhai tipp

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram