Close
Ezen a repülőtéren kártérítést igényelhet az, aki lekéste a járatát

Ezen a repülőtéren kártérítést igényelhet az, aki lekéste a járatát

Kompenzálják azokat az utasokat, akik a biztonsági ellenőrzésnél kialakult hosszú sorok miatt késték le a gépüket.

Azok az utasok, akik április 23. és augusztus 11. között időben érkeztek az amszterdami Schiphol repülőtérre, de a hosszú várakozási idő miatt lekésték a járatukat, a schiphol.nl/compensation oldalon keresztül nyújthatják be a kártérítési kérelmüket szeptember 30-ig.

Igényelhetik a repülőjegy átfoglalásának illetve másik jegy foglalásának az árát, az utazási költségek különbözetét, a szálláshely árát, emellett a további közlekedési költségeket és lefoglalt programok díját.

A kártérítés járattörlések illetve -késések esetére nem vonatkozik, a beérkező kérelmeket a kidolgozott feltételek alapján értékelik. Azoknak, akik már benyújtották az igényüket, ezt nem kell újra megtenniük.

A repülőtér azt is bejelentette, hogy szeptemberre és októberre is kiterjeszti az utasok létszámlimitjét, ugyanakkor ebben a hónapban kétszáz új biztonsági őrt vesz fel, októberben pedig további nyolcvan fővel bővíti a biztonságiak csapatát. Ugyanakkor felhívták az utasok figyelmét arra is, hogy legfeljebb négy órával az indulás előtt érkezzenek a repülőtérre.

A többek között kísérletezőkedvéről ismert Schiphol a jövő évtől a repülőtérre érkező járatok számát is korlátozza, de nem a munkaerőhiány miatt.

(Forrás: Business Traveller, képek: Getty Images)

Amszterdam | kártérítés | Schiphol repülőtér | késés

FOLYTASD EZZEL

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram