Ezen a repülőtéren kártérítést igényelhet az, aki lekéste a járatát

Kompenzálják azokat az utasokat, akik a biztonsági ellenőrzésnél kialakult hosszú sorok miatt késték le a gépüket.

Azok az utasok, akik április 23. és augusztus 11. között időben érkeztek az amszterdami Schiphol repülőtérre, de a hosszú várakozási idő miatt lekésték a járatukat, a schiphol.nl/compensation oldalon keresztül nyújthatják be a kártérítési kérelmüket szeptember 30-ig.

Igényelhetik a repülőjegy átfoglalásának illetve másik jegy foglalásának az árát, az utazási költségek különbözetét, a szálláshely árát, emellett a további közlekedési költségeket és lefoglalt programok díját.

A kártérítés járattörlések illetve -késések esetére nem vonatkozik, a beérkező kérelmeket a kidolgozott feltételek alapján értékelik. Azoknak, akik már benyújtották az igényüket, ezt nem kell újra megtenniük.

A repülőtér azt is bejelentette, hogy szeptemberre és októberre is kiterjeszti az utasok létszámlimitjét, ugyanakkor ebben a hónapban kétszáz új biztonsági őrt vesz fel, októberben pedig további nyolcvan fővel bővíti a biztonságiak csapatát. Ugyanakkor felhívták az utasok figyelmét arra is, hogy legfeljebb négy órával az indulás előtt érkezzenek a repülőtérre.

A többek között kísérletezőkedvéről ismert Schiphol a jövő évtől a repülőtérre érkező járatok számát is korlátozza, de nem a munkaerőhiány miatt.

(Forrás: Business Traveller, képek: Getty Images)

kártérítés | Schiphol repülőtér | késés | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom