Close
Kalapács alá kerül a filmtörténelem leghíresebb autója

Kalapács alá kerül a filmtörténelem leghíresebb autója

Sir Sean Connery vezette a James Bond filmekből is ismert 1964-es Aston Martin DB5-t, ami akár 1,8 millió dollárért is  elkelhet egy aukción.

Az Aston Martin DB5 a filmtörténelem egyik leghíresebb autója, melyhez jelentősen hozzájárult

a James Bond filmekben betöltött szerepe is.

A DB5-ből kevesebb mint ezeregyszáz példányt építettek, az Oscar-díjas színészlegenda,

Sir Sean Connery autója pedig egészen haláláig féltve őrzött kincse volt.

A kocsi „szalon” karosszériája Snow Shadow Grey színű – ahogy minden DB5-nek lennie kell –, és vörös Connelly bőr belsővel rendelkezik.

Az aukció nyertese a csodálatos Aston Martin mellé egy élményautózást is kap, a háromszoros Forma-1-es bajnok, Connery régi barátja,

Sir Jackie Stewart viszi el a győztest egy körre.

Úgy tudni, a kocsi árverése augusztus 17-én és 18-án zajlik majd, az aukciósház arra számít, hogy a klasszikus grand tourer 1,4 és 1,8 millió dollár közötti összegért tudják majd eladni.

(Forrás: RobbReport, fotók: Broad Arrow Auctions)

árverés | James Bond | aston martin | sean connery | aukció

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram