Close
Így segíthetünk New York városának, hogy hamar felébredjen rémálmából

Így segíthetünk New York városának, hogy hamar felébredjen rémálmából

New York városa erős, és képes mindig talpra állni. 9/11 után is sikerült, a koronavírus-járvány hatásait is le tudja gyűrni majd. Pláne, ha segítünk neki mi is.

A világ fővárosa. New Yorkról a járványügy előtt olyan triviális dolgok jutottak eszébe annak, aki már megjárta, és annak is, aki csak popkulturális tekintetben ismeri, mint a Times Square óriási színes kivetítői, a Brooklyn-híd acélhuzalai, a Central Park padjai, egyforma hot dogok, elviteles kávé, Coney Island vidámparkja, és persze a 2001-es tragédia, a World Trade Center ellen elkövetett terrortámadás. A város sosem lehet ugyanaz, mint előtte, viszont lassan, de biztosan felépült a sokkoló tragédiából. Mindig emlékezni fog rá, de kénytelen volt tovább menni.

Most már hónapok óta összeszorult gyomorral gondolunk erre a hihetetlen városra, ami rövid idő alatt a vírus amerikai epicentrumává vált. Szerencsére ilyen nehéz időkben sem fogy el a lelkesedés és az adakozási kedv, New York városán most bárki segíthet kicsit, aki mélyen a szívébe zárta már. Mutatunk pár lehetőséget.

Filmfesztivál, másképp

Május 29-én kezdődik a We Are One: Tribeca Filmfesztivál, speciálisan a koronavírus-helyzetre szabva. A tíznapos filmművészeti esemény alatt folyamatosan lehet csatlakozni a különböző szervezetek megsegítéséhez egyedi felajánlásokkal.

Nőegylet, a segítség nevében

A Lower Eastside Girls Club 1995 óta foglalkozik New York hölgyeivel. Programok, workshopok, segítségnyújtás formájában jutnak el a New York-i nőkhöz. Jelenleg az összes progamot online tartják, emellett jut idejük a maszkvarrásra, ételosztásra, lelki segítségnyújtásra is. Bárki csatlakozhat hozzájuk immár virtuálisan, és bármilyen apró pénzadományt is nagyon szívesen fogadnak.

Filmes relikviák vására

Az A24 Auctions eredeti filmes kellékek elárverezésével foglalkozik. Jelenleg több aukció fut, köztük a Csiszolatlan gyémánt című film néhány egyedi holmijáért. Köztük van például egy kosármez és a filmben feltűnő kövekkel megpakolt Furby is. A befolyt összegget a Queens Community House szervezetete kapja, ami a városrészt támogatja.

Segítség, egyenesen a legsérülékenyebbeknek

A város főpolgármestere létrehozott egy alapot, melynek segítségével az egészségügyi dolgozókat, helyi kisebb vállalkozásokat, a megváltozott munkaképességűeket és a legelesettebb New York-i családokat lehet támogatni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

segítség | big apple | new york city | new york | nyc

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom