Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

A Seventy One gint tölgyfahordóban érlelik, és évente egyszer virágzó virággal ízesítik. Az alkotója négy év megfeszített munka után mutatta be, és valóban minden képzeletet felülmúl.

Az elismert divatfotós, Mert Alas nemrég dobta piacra Seventy One nevű ginjét, amelyen kreatív munkatársával, Marcus Piggottal dolgozott. Alas régóta rajong a ginekért, és az elmúlt négy évet azzal töltötte, hogy kedvenc alkoholját még magasabb szintre emelje.

A gin a nevét onnan kapta, hogy mennyi ideig érlelte tölgyfahordóban.

A gin hetvenegy éjszakát töltött spanyol tölgyfahordókban, melyek füstös mélységnek adtak az italnak. Ízvilágában felsejlik a damasztrózsa, a grépfrút, a tőzeg, a fűszeres citrus. A kóstoláskor a korty végén a kaktuszvirág jelenik meg, amit az éjszaka királynőjének tartanak. Ez a ritka növény évente csak egyszer, éjfélkor virágzik, és szirmai finom, jázminszerű ízt garantálnak.

A gin nemcsak ízvilágában különleges, hanem csomagolásában is egyedülálló. Az art deco ihletésű üvegbe zárt alkoholcsoda kinézetére inkább hasonlít egy méregdrága parfümre, mint egy üveg alkoholra. Az ital már kereskedelmi forgalomba is került, jelenleg webáruházon keresztül lehet megvásárolni.

A klasszikus gin-tonik az egyik legnépszerűbb koktél a világon, továbbfejlesztett változatai pedig hasonlóképpen meghódították a legnagyobb koktélbárokat az Egyesült Államokon át, a mediterrán tengerparton keresztül egészen a Távol-Keletig. Ráadásul az italok egyszerűen, otthoni körülmények között is elkészíthetők. Érdemes sorra tesztelni őket!

(Fotók: Seventy One)

gin | különleges | alkohol | seventy one | ital

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom