Close
Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

A Seventy One gint tölgyfahordóban érlelik, és évente egyszer virágzó virággal ízesítik. Az alkotója négy év megfeszített munka után mutatta be, és valóban minden képzeletet felülmúl.

Az elismert divatfotós, Mert Alas nemrég dobta piacra Seventy One nevű ginjét, amelyen kreatív munkatársával, Marcus Piggottal dolgozott. Alas régóta rajong a ginekért, és az elmúlt négy évet azzal töltötte, hogy kedvenc alkoholját még magasabb szintre emelje.

A gin a nevét onnan kapta, hogy mennyi ideig érlelte tölgyfahordóban.

A gin hetvenegy éjszakát töltött spanyol tölgyfahordókban, melyek füstös mélységnek adtak az italnak. Ízvilágában felsejlik a damasztrózsa, a grépfrút, a tőzeg, a fűszeres citrus. A kóstoláskor a korty végén a kaktuszvirág jelenik meg, amit az éjszaka királynőjének tartanak. Ez a ritka növény évente csak egyszer, éjfélkor virágzik, és szirmai finom, jázminszerű ízt garantálnak.

A gin nemcsak ízvilágában különleges, hanem csomagolásában is egyedülálló. Az art deco ihletésű üvegbe zárt alkoholcsoda kinézetére inkább hasonlít egy méregdrága parfümre, mint egy üveg alkoholra. Az ital már kereskedelmi forgalomba is került, jelenleg webáruházon keresztül lehet megvásárolni.

A klasszikus gin-tonik az egyik legnépszerűbb koktél a világon, továbbfejlesztett változatai pedig hasonlóképpen meghódították a legnagyobb koktélbárokat az Egyesült Államokon át, a mediterrán tengerparton keresztül egészen a Távol-Keletig. Ráadásul az italok egyszerűen, otthoni körülmények között is elkészíthetők. Érdemes sorra tesztelni őket!

(Fotók: Seventy One)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben
Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom