Close
Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

A Seventy One gint tölgyfahordóban érlelik, és évente egyszer virágzó virággal ízesítik. Az alkotója négy év megfeszített munka után mutatta be, és valóban minden képzeletet felülmúl.

Az elismert divatfotós, Mert Alas nemrég dobta piacra Seventy One nevű ginjét, amelyen kreatív munkatársával, Marcus Piggottal dolgozott. Alas régóta rajong a ginekért, és az elmúlt négy évet azzal töltötte, hogy kedvenc alkoholját még magasabb szintre emelje.

A gin a nevét onnan kapta, hogy mennyi ideig érlelte tölgyfahordóban.

A gin hetvenegy éjszakát töltött spanyol tölgyfahordókban, melyek füstös mélységnek adtak az italnak. Ízvilágában felsejlik a damasztrózsa, a grépfrút, a tőzeg, a fűszeres citrus. A kóstoláskor a korty végén a kaktuszvirág jelenik meg, amit az éjszaka királynőjének tartanak. Ez a ritka növény évente csak egyszer, éjfélkor virágzik, és szirmai finom, jázminszerű ízt garantálnak.

A gin nemcsak ízvilágában különleges, hanem csomagolásában is egyedülálló. Az art deco ihletésű üvegbe zárt alkoholcsoda kinézetére inkább hasonlít egy méregdrága parfümre, mint egy üveg alkoholra. Az ital már kereskedelmi forgalomba is került, jelenleg webáruházon keresztül lehet megvásárolni.

A klasszikus gin-tonik az egyik legnépszerűbb koktél a világon, továbbfejlesztett változatai pedig hasonlóképpen meghódították a legnagyobb koktélbárokat az Egyesült Államokon át, a mediterrán tengerparton keresztül egészen a Távol-Keletig. Ráadásul az italok egyszerűen, otthoni körülmények között is elkészíthetők. Érdemes sorra tesztelni őket!

(Fotók: Seventy One)

gin | seventy one | ital | alkohol | különleges

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram