Close
Fejedelmi szállásokkal csábít a világ egyik legkalandosabb sivatagja

Fejedelmi szállásokkal csábít a világ egyik legkalandosabb sivatagja

Namíbiában az új luxusszállások lehetővé teszik a látogatók számára, hogy kedvükre barangolhassanak az ország végtelennek tűnő sivatagjában.

Namíbia egyik különleges része a Sossusvlei sivatag, amely a Namib-Naukluft park területén fekszik, képét pedig a homokdűnék változatossága tagolja. Az élővilága is igazán figyelemreméltó, hiszen számos vadon élő állatot, így több antilopfajt is megcsodálhatnak az oda utazók.

A namíb sivatag is halad a korral, fantasztikus luxusszállodákat építettek a területre, hogy az utazók minden igényét ki tudják elégíteni. Ilyen például a Desert Whisper, ami egy egy hálószobás villa, amelyet a sivatag egyik sziklaszirtjére építettek. Ennek testvérhelye a hatvanöt szobával büszkélkedő Namib Desert Lodge, amelynek csodálatos acélszerkezete páratlan fényjátékkal is megörvendezteti a vendégeket. Mindemellett szabadtéri medencével, fedett olvasósarokkal is rendelkezik, a szobákhoz tartozó fürdőhelyiségekben pedig saját bárt is kialakítottak.

A magánkézben lévő NamibRand természetvédelmi területen található luxusszállodában a vendégek számos kalandprogramon is részt vehetnek. Quados túrákkal egybekötött szafaritúrára mehetnek, ahol az antilopok mellett akár hiénák és leopárdok nyomaival is találkozhatnak.

A fényszennyezés hiányának köszönhetően a NamibRand a tizennyolc tanúsított Nemzetközi Csillagoségbolt rezervátum egyike – és az egyetlen, amelyik Afrikában található.

A Kwessi Dunes szálláshely tizenkét napenergiával működő faházának mindegyike rendelkezik egy szabadtéri „csillagággyal”, ahol a vendégek megtapasztalhatják a végtelen univerzumot is.

A sivatagok hatalmas, elhagyatott tájak, melyek hol inspiráló, hol pedig egészen hihetetlen oázisokat, titkokat rejtenek. A sivatagokban azonban az ember is megcsillogtatta építészeti tudását az elmúlt évezredekben, ezek a rendkívüli építmények pedig ma is a végtelen homokdűnékben várják felfedezőiket.

(Fotók: Wilderness Safaris)

szafari | luxus | utazás | szálloda | lodge

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom