Close
Ez az öt város a legjobb úti cél a skandináv életérzés szerelmeseinek

Ez az öt város a legjobb úti cél a skandináv életérzés szerelmeseinek

Imádod skandináv életérzést és még a hideg sem rettent el? Akkor frissülj fel a következő észak-európai városokban!

Bergen, Norvégia

Bergen Norvégia második legnagyobb városa és Európa egyik legnagyobb kikötője. A fjord mentén található Hanza-kereskedőházak az UNESCO Világörökség részét képezik.

Érdemes ellátogatni a halpiacra, ahol a tengeri csemegék mellett jávorszarvasból készült kolbászt is ehetünk.

A belvárosból panorámasiklóval alig néhány perc alatt feljuthatunk a Floyen-hegyre, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a környező fjordokra és szigetekre.

Aarhus, Dánia

Aarhus erdők ölelnek körül, köztük a Marselisborg, a Hestehaven, a Kirkeskoven és a Havreballe. Dániában a második legnagyobb egyetem Aarhusban található.

A város egyben élénk művészeti központ is, amely magába foglalja az ARoS Aarhus Művészeti Múzeumot és a Moesgaard Múzeumot. A természet és a nyüzsgő éjszakai élet szerelmesei semmiképp se hagyják ki ezt a dán várost!

Göteborg, Svédország

Göteborg az ország nyugati partvidékén, Västra Götaland megyében található, három egyetemmel is büszkélkedhet.

A kereskedelem és a hajózás mindig is fontos szerepet töltött be a városban, a 18. században ott volt a székhelye a Svéd Kelet-Indiai Társaságnak is, de ipara ma is nagy gyárak központja, ott található többek között a Volvo központja. Göteborg csak a 17. század elején, 1621-ben II. Gusztáv Adolf király uralkodása alatt jött létre, így középkori épületek romjaira ne számítsunk!

Kemi, Finnország

Kemi a finn Lappföld városa, amely ipari szempontból jelentős, leginkább a cellulózgyártó üzeméről híres, az utazók azonban főként az ikonikus Hókastélyáról ismerik. A háromemeletes kastély minden évben felépül, esküvők és élő zenei előadások helyszíneként is szolgál.

Kemi városnak nyüzsgő éjszakai élete van – olyan úti cél, ahol egy sarkvidéki jégtörő kalandban lehet része a látogatóknak.

Lund, Svédország

A város körülbelül kilencvenezer lakosának közel fele egyetemista. Tipikus egyetemi város rengeteg olyan vendéglátóhellyel, ahol kizárólag diákok időznek.

Rengeteg a külföldi diák a világ minden tájáról, ezért ha Lund városába tévedünk, érdemes sétálgatni az egyetem impozáns épületei között.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash, Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom