Close
Ez az öt város a legjobb úti cél a skandináv életérzés szerelmeseinek

Ez az öt város a legjobb úti cél a skandináv életérzés szerelmeseinek

Imádod skandináv életérzést és még a hideg sem rettent el? Akkor frissülj fel a következő észak-európai városokban!

Bergen, Norvégia

Bergen Norvégia második legnagyobb városa és Európa egyik legnagyobb kikötője. A fjord mentén található Hanza-kereskedőházak az UNESCO Világörökség részét képezik.

Érdemes ellátogatni a halpiacra, ahol a tengeri csemegék mellett jávorszarvasból készült kolbászt is ehetünk.

A belvárosból panorámasiklóval alig néhány perc alatt feljuthatunk a Floyen-hegyre, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a környező fjordokra és szigetekre.

Aarhus, Dánia

Aarhus erdők ölelnek körül, köztük a Marselisborg, a Hestehaven, a Kirkeskoven és a Havreballe. Dániában a második legnagyobb egyetem Aarhusban található.

A város egyben élénk művészeti központ is, amely magába foglalja az ARoS Aarhus Művészeti Múzeumot és a Moesgaard Múzeumot. A természet és a nyüzsgő éjszakai élet szerelmesei semmiképp se hagyják ki ezt a dán várost!

Göteborg, Svédország

Göteborg az ország nyugati partvidékén, Västra Götaland megyében található, három egyetemmel is büszkélkedhet.

A kereskedelem és a hajózás mindig is fontos szerepet töltött be a városban, a 18. században ott volt a székhelye a Svéd Kelet-Indiai Társaságnak is, de ipara ma is nagy gyárak központja, ott található többek között a Volvo központja. Göteborg csak a 17. század elején, 1621-ben II. Gusztáv Adolf király uralkodása alatt jött létre, így középkori épületek romjaira ne számítsunk!

Kemi, Finnország

Kemi a finn Lappföld városa, amely ipari szempontból jelentős, leginkább a cellulózgyártó üzeméről híres, az utazók azonban főként az ikonikus Hókastélyáról ismerik. A háromemeletes kastély minden évben felépül, esküvők és élő zenei előadások helyszíneként is szolgál.

Kemi városnak nyüzsgő éjszakai élete van – olyan úti cél, ahol egy sarkvidéki jégtörő kalandban lehet része a látogatóknak.

Lund, Svédország

A város körülbelül kilencvenezer lakosának közel fele egyetemista. Tipikus egyetemi város rengeteg olyan vendéglátóhellyel, ahol kizárólag diákok időznek.

Rengeteg a külföldi diák a világ minden tájáról, ezért ha Lund városába tévedünk, érdemes sétálgatni az egyetem impozáns épületei között.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom