Close
Egy német dizájner trükkös megoldással cserélte le a tusfürdők műanyag flakonját

Egy német dizájner trükkös megoldással cserélte le a tusfürdők műanyag flakonját

Bravó!

Egy tusfürdő csomagolásának többféle kritériumnak is meg kell felelnie. A papír nem jó, mert átázik, az üveg eltörhet, ezért veszélyes, a fa megszívja magát a beltartalommal, és drága, vagyis marad a műanyag, annak ellenére, hogy környezetvédelmi szempontból messze nem ideális megoldás. A berlini Jonna Breitenhuber azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, és kitalált egy műanyagmentesítő, zéróhulladékos megoldást, ami kiváltja az egyszer használatos műanyag flakonokat. Ez pedig nem más, mint a szappanflakon.

Hogy a szappan előállítása milyen hatással van a környezetre, a projektet bemutató videóból nem kerül ki, de Breitenhuber dizájnja trendi és ügyes válasznak tűnik egy globális problémára.

jonna breitenhuber | berlin | műanyag | soapbottle | tusfürdő

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram