Close
Soha ennyi filmet nem neveztek még a magyar filmhétre

Soha ennyi filmet nem neveztek még a magyar filmhétre

Idén 2019. április 22–27. között rendezik meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekord számú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók.

Február 1-jén lezárult a nevezési határidő az 5. Magyar Filmhétre, ahová a 2018. január 1. – december 31. között mozi- és televízióforgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni, immár hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra.

Kerekes Vica az Apró mesék című filmben

Jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy 2019. április 22–27. között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet majd a közönség a budapesti Corvin moziban.

Ez is érdekelhet:

magyar filmhét | fesztivál | filmakadémia | filmek

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ingyen elérhető a magyarok egyik legkedvesebb filmje

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram