Close
Évek múlva lehet csak olyan utasforgalom Ferihegyen, mint a járvány előtt volt

Évek múlva lehet csak olyan utasforgalom Ferihegyen, mint a járvány előtt volt

A korábbi hónapokhoz képest a május már kedvezőbben alakult, egész hónapban 22 ezer utasa volt a Budapest Airportnak, ami a tavaly májusi másfél millió utashoz képest 98 százalékos visszaesés.

“Az utasforgalom 2022 végére, 2023 elejére érheti el a koronavírus-járvány előtti volument” – mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Januárban százötvenhárom úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült, jelenleg mintegy húsz városba lehet utazni. Júniusban is több, jellemzően európai fővárosba indulnak újra járatok, és júliusra várják az Öböl-menti légitársaságok és a kínai járatok újraindulását.

Valentinyi Katalin tájékoztatása szerint a járvány előtt, a tavalyi tizenhatmillió után idénre tizenhétmilliós utasforgalmat vártak, most ennek a felével, nyolc-kilenc millió utassal számolnak az idei évre. Az utasforgalom járvány előtti volumenét várakozásaik szerint 2022 végén, 2023 elején érik majd el.

Az egészségbiztonság miatt bevezetett reptéri szabályokról közölte: azt kérték, hogy az utasok egyedül lépjenek be a terminálépületbe, és használják az online check-in, illetve az önkiszolgáló poggyászfeladó-rendszert.

A reptéren rendszeres a fertőtlenítés, a fertőtlenítő takarítás, a munkatársak maszkot viselnek, kézfertőtlenítőket helyeztek ki, azokat folyamatosan újratöltik, és csak minden második székre lehet leülni a terminálokon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom