Close
Évek múlva lehet csak olyan utasforgalom Ferihegyen, mint a járvány előtt volt

Évek múlva lehet csak olyan utasforgalom Ferihegyen, mint a járvány előtt volt

A korábbi hónapokhoz képest a május már kedvezőbben alakult, egész hónapban 22 ezer utasa volt a Budapest Airportnak, ami a tavaly májusi másfél millió utashoz képest 98 százalékos visszaesés.

“Az utasforgalom 2022 végére, 2023 elejére érheti el a koronavírus-járvány előtti volument” – mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Januárban százötvenhárom úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült, jelenleg mintegy húsz városba lehet utazni. Júniusban is több, jellemzően európai fővárosba indulnak újra járatok, és júliusra várják az Öböl-menti légitársaságok és a kínai járatok újraindulását.

Valentinyi Katalin tájékoztatása szerint a járvány előtt, a tavalyi tizenhatmillió után idénre tizenhétmilliós utasforgalmat vártak, most ennek a felével, nyolc-kilenc millió utassal számolnak az idei évre. Az utasforgalom járvány előtti volumenét várakozásaik szerint 2022 végén, 2023 elején érik majd el.

Az egészségbiztonság miatt bevezetett reptéri szabályokról közölte: azt kérték, hogy az utasok egyedül lépjenek be a terminálépületbe, és használják az online check-in, illetve az önkiszolgáló poggyászfeladó-rendszert.

A reptéren rendszeres a fertőtlenítés, a fertőtlenítő takarítás, a munkatársak maszkot viselnek, kézfertőtlenítőket helyeztek ki, azokat folyamatosan újratöltik, és csak minden második székre lehet leülni a terminálokon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay, Getty Images)

ferihegy | budapest | forgalom | liszt ferenc | légi forgalom

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom