Close
Sokaknál kiverte a biztosítékot a belga csokibolt jótékonysági akciója

Sokaknál kiverte a biztosítékot a belga csokibolt jótékonysági akciója

Nyuszi és tojás helyett valami egészen mással készülnek a húsvétra.

Mióta kitört a háború, számos jótékonysági kezdeményezés látott napvilágot azzal a céllal, hogy segítse az Ukrajnából menekülőket. Ezek között akad néhány olyannyira figyelemfelkeltő, ami már a polgárpukkasztás határát súrolja.

Ilyen például a belgiumi Kortrijkban található Beugnies Les Chocolats csokimanufaktúra akciója, melynek keretében kézigránátot mintázó édességgel igyekeznek támogatni a háború áldozatait. A húsvétra szánt finomságot öt euróért árulják, a befolyt összeg felét pedig a Consortium 12.12 nevű civil szervezet kapja.

Az ötlet nem meglepő módon nem aratott egyöntetű sikert,

és a közösségi médiában sokan hangot adtak ellenérzéseiknek a kezdeményezést bemutató poszt alatt. Nem egy kommentelő azt írta, a cégnek szégyellnie kellene magát, és ez a szimbólum nem éppen a legmegfelelőbb egy jótékonysági akcióhoz.

A kritikákra Nicolas Beugnies cégvezető azt válaszolta, az ötlet talán sokkoló, de mindenképp elgondolkodtató, a manufaktúra ugyanakkor kénytelen volt külön posztot is szentelni a magyarázatnak, melyben többek között azt írják, szerették volna, ha a termék egyértelmű és gondolatébresztő, valamint tükrözi a háború valóságát. Mint hozzáteszik, ez egy erőteljes szimbólum.

A megosztó termékből összesen kétezer darab készül, eddig négyszáz kelt el belőle. Ha mindent sikerül eladni, a Consortium 12.12-höz ötezer euró (körülbelül egymillió kilencszázezer forint) kerül.

Nem a belga csokoládégyártó ugyanakkor az egyetlen, amely polgárpukkasztó eszközhöz nyúlt Ukrajna támogatása érdekében. Az egyedi legófigurákat gyártó Citizen Brick nevű amerikai cég, nemcsak az ukrán elnököt, hanem apró Molotov-koktélokat ábrázoló elemeket is árult jótékony céllal.

Ha csokirajongó vagy, akkor itt mutatunk neked tíz okot, amiért minden nap érdemes enned egy keveset az édességből, itt pedig három forrócsoki receptet mutatunk, ami öt perc alatt elkészül.

(Forrás: brusselstimes.com, képek: facebook.com/beugniesleschocolats)

 

kézigránát | manufaktúra | ukrajna | belgium | jótékonység

FOLYTASD EZZEL

Ez vezetett a világhírű séf öngyilkosságához egy új elmélet szerint

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram