Close
Sportolóknak hasznos lehet ez a fülhallgató, irodistáknak már kevésbé

Sportolóknak hasznos lehet ez a fülhallgató, irodistáknak már kevésbé

Több szempontból is szokatlannak tűnő újítás a Sony vezeték nélküli fülhallgatója. Első látásra hallókészüléknek hihetnénk, de nem ezzel próbál kitűnni a tömegből, hanem legfőbb ismertetőjeleként a zenével együtt beengedi a külvilág hangjait is, azaz nem ad teljes audioélményt.

Magyarán az Xperia Ear Duo használata közben – legyen az telefonálás, zene- vagy podcast hallgatása – érzékeljük a kintről érkező zajokat is, tehát kettős hanghatással lep meg minket.

Ebből következhet és következik is, hogy nem csúcsminőségben szállítja a basszusütemeket.

Ennek a funkciónak természetesen megvannak az előnyei mellett a hátrányai is; futóknak vagy hobbikerékpárosoknak bizonyára jól jön, hiszen a biztonságérzetüket növelheti, ha sportolás közben hallják a közeledő járművek robaját, ugyanakkor egy irodista aligha fogja ezt a modellt választani, ha átengedi a zsizsegő kollégák okozta zavaró zajokat.

A hangerő-beállítással viszont nem nagyon kell bajlódni, mert automatikusan alkalmazkodik a környezethez. Az összesen négy beépített mikrofonja csökkenti a szélzajt és a visszhangokat, valamint a készülék az esetleges izzadástól is védve van.

Egy feltöltéssel négy órányi folyamatos zenehallgatást és nagyjából két és fél órás beszélgetést biztosít az akksija (gyorstöltéssel hét perc alatt egy órányi életet tudunk lehelni bele).

Egyenként tíz és fél grammot nyomnak a szerkezetek, melyekbe mozgásérzékelő szenzorokat és érintőpadot is építettek. Két fő segédje, Siri vagy a Google Assistant lehetővé teszi, hogy a kezünk használata nélkül válaszoljunk mondjuk az üzenetekre.

Fekete és arany színben, háromféle méretben választhatjuk az egyébként kényelmes Ear Duót.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: sonymobile.com, engadget.com, techspot.com)

Xperia Ear Duo | vezeték nélküli | wireless | fülhallgató | Sony

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram