Close
Porschéra emlékeztető elektromos koncepcióautót mutatott be a Sony

Porschéra emlékeztető elektromos koncepcióautót mutatott be a Sony

Nagy volt a meglepetés a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon.

Különösebb előkészületek nélkül, a semmiből állt elő egy szenzorokkal, kamerákkal, kijelzőkkel és szórakoztatóeszközökkel felszerelt elektromos koncepcióautóval a Sony – írja a The Verge. Amilyen váratlanul érkezett a bejelentés, olyan gyorsan vége is lett a sajtótájékoztatónak, merthogy túl sok részletet nem árult el a cég a Vision-S-re keresztelt modellről.

Annyit azért lehet tudni, hogy a Magna gyár által fejlesztett elektromosautó-platformot használták, és többek között olyan ismert cégekkel működtek együtt, mint a Bosch, a Continental és az Nvidia.

Az abszolút techközpontú Vision-S-ben kívül és belül összesen harminchárom különböző szenzor van, de építettek bele 360 Reality Audio névre keresztelt hangrendszert, valamint képernyőket: a műszerfal például panoráma érintőképernyőt kapott, illetve az első ülések fejtámlájának hátoldalán is találni kijelzőt.

Szakértői szemeknek rögtön feltűnhet, hogy az autó külső jegyei itt-ott a Porschét idézik, elsősorban a fényszórók-környéki vonalak emlékeztetnek a német sportautóra.

A Sony Vision-S bemutatása afféle erődemonstrációnak tűnhet a japán elektronikai cégtől, másrészt az érdeklődés és a kíváncsiság felkeltése lehetett a célja, merthogy azt nem árulták el, mikor kezdődhet az autó sorozatgyártása, mennyibe kerülne, kap-e önvezető funkciót, és mondjuk mekkora a hatótávolsága. Mindenesetre az kiderült, hogy két darab 272 lóerős villanymotor hajtja, 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, a végsebessége pedig 240 km/h.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

koncepció | Vision-S | las vegas | CES | Sony

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram