Close
Porschéra emlékeztető elektromos koncepcióautót mutatott be a Sony

Porschéra emlékeztető elektromos koncepcióautót mutatott be a Sony

Nagy volt a meglepetés a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon.

Különösebb előkészületek nélkül, a semmiből állt elő egy szenzorokkal, kamerákkal, kijelzőkkel és szórakoztatóeszközökkel felszerelt elektromos koncepcióautóval a Sony – írja a The Verge. Amilyen váratlanul érkezett a bejelentés, olyan gyorsan vége is lett a sajtótájékoztatónak, merthogy túl sok részletet nem árult el a cég a Vision-S-re keresztelt modellről.

Annyit azért lehet tudni, hogy a Magna gyár által fejlesztett elektromosautó-platformot használták, és többek között olyan ismert cégekkel működtek együtt, mint a Bosch, a Continental és az Nvidia.

Az abszolút techközpontú Vision-S-ben kívül és belül összesen harminchárom különböző szenzor van, de építettek bele 360 Reality Audio névre keresztelt hangrendszert, valamint képernyőket: a műszerfal például panoráma érintőképernyőt kapott, illetve az első ülések fejtámlájának hátoldalán is találni kijelzőt.

Szakértői szemeknek rögtön feltűnhet, hogy az autó külső jegyei itt-ott a Porschét idézik, elsősorban a fényszórók-környéki vonalak emlékeztetnek a német sportautóra.

A Sony Vision-S bemutatása afféle erődemonstrációnak tűnhet a japán elektronikai cégtől, másrészt az érdeklődés és a kíváncsiság felkeltése lehetett a célja, merthogy azt nem árulták el, mikor kezdődhet az autó sorozatgyártása, mennyibe kerülne, kap-e önvezető funkciót, és mondjuk mekkora a hatótávolsága. Mindenesetre az kiderült, hogy két darab 272 lóerős villanymotor hajtja, 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, a végsebessége pedig 240 km/h.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom