Close
Beütött a Brexit: sörhiány van a brit pubokban

Beütött a Brexit: sörhiány van a brit pubokban

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb publánca úgy nyilatkozott: néhány nagy sörmárka beszerzése során nehézségekbe ütköztek.

A Wetherspoon’s – az Egyesült Királyság egyik legnagyobb publánca – a The Guardian-nek ismerte be a múlt héten, hogy néhány nagy sörmárka készleten tartása nagy küzdelmek árán sem lehetséges. A Carling és a Coors esetében is ellátási problémákat tapasztaltak, azaz egyes pubokban a termékek nem elérhetők.

A Molson Coors, a két márka tulajdonosának meglátása szerint a probléma a teherautó-vezetők hiánya miatt következett be, de úgy vélik, az ellátóhálózatra nehezedő nyomás csupán időszakos. Úgy tudni, nem a Wetherspoon az egyetlen, amely sörhiánnyal küzd. Augusztusban az Evening Standard számos kocsmával készített riportot, mindegyikük hasonló nehézségekről számolt be. Emma McClarkin, a British Beer & Pub Association vezérigazgatója akkor úgy fogalmazott: a sörgyártók és logisztikai partnereik éjjel-nappal dolgoznak, és mindent megtesznek az ellátólánc fenntartása érdekében.

Az Egyesült Királyság fuvarozási szövetsége a BBC-nek azt mondta, hogy a Brexit és a koronavírus miatt nagyságrendileg százezer sofőr hiányzik az ágazatból. A Brexit csökkentette az Egyesült Királyságban dolgozó európai uniós sofőrök számát, a Covid–19 pedig az új kamionvezetők engedélyének beszerzését nehezíti meg többek között.

Mint ismert, Nagy-Britannia tavaly január 31-én lépett ki az Európai Unióból, a Brexit pedig a beutazást is megnehezíti. Októberig használhatják ugyanis csupán a személyi igazolványukat a beutazáshoz azok az EU-állampolgárok, akik nem élnek Nagy-Britanniában. A Nagy-Britanniában élő uniós polgárok ugyanakkor még legalább négy évig személyi igazolvánnyal is beléphetnek.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves
Száz éve nem történt ilyen New York szívében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom