Close
Beütött a Brexit: sörhiány van a brit pubokban

Beütött a Brexit: sörhiány van a brit pubokban

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb publánca úgy nyilatkozott: néhány nagy sörmárka beszerzése során nehézségekbe ütköztek.

A Wetherspoon’s – az Egyesült Királyság egyik legnagyobb publánca – a The Guardian-nek ismerte be a múlt héten, hogy néhány nagy sörmárka készleten tartása nagy küzdelmek árán sem lehetséges. A Carling és a Coors esetében is ellátási problémákat tapasztaltak, azaz egyes pubokban a termékek nem elérhetők.

A Molson Coors, a két márka tulajdonosának meglátása szerint a probléma a teherautó-vezetők hiánya miatt következett be, de úgy vélik, az ellátóhálózatra nehezedő nyomás csupán időszakos. Úgy tudni, nem a Wetherspoon az egyetlen, amely sörhiánnyal küzd. Augusztusban az Evening Standard számos kocsmával készített riportot, mindegyikük hasonló nehézségekről számolt be. Emma McClarkin, a British Beer & Pub Association vezérigazgatója akkor úgy fogalmazott: a sörgyártók és logisztikai partnereik éjjel-nappal dolgoznak, és mindent megtesznek az ellátólánc fenntartása érdekében.

Az Egyesült Királyság fuvarozási szövetsége a BBC-nek azt mondta, hogy a Brexit és a koronavírus miatt nagyságrendileg százezer sofőr hiányzik az ágazatból. A Brexit csökkentette az Egyesült Királyságban dolgozó európai uniós sofőrök számát, a Covid–19 pedig az új kamionvezetők engedélyének beszerzését nehezíti meg többek között.

Mint ismert, Nagy-Britannia tavaly január 31-én lépett ki az Európai Unióból, a Brexit pedig a beutazást is megnehezíti. Októberig használhatják ugyanis csupán a személyi igazolványukat a beutazáshoz azok az EU-állampolgárok, akik nem élnek Nagy-Britanniában. A Nagy-Britanniában élő uniós polgárok ugyanakkor még legalább négy évig személyi igazolvánnyal is beléphetnek.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

kocsma | pub | Nagy-Britannia | sör | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram