Close
Kipróbáltuk és működik: a konyhai élet legkínzóbb problémáját képes megoldani a sörnyitó

Kipróbáltuk és működik: a konyhai élet legkínzóbb problémáját képes megoldani a sörnyitó

Mindenki szembesült már azzal a problémával, hogy a savanyúságos, lekváros vagy éppen befőttes üveget akárhogy is próbálja csavarni, az bizony nem nyílik. Még a legerősebbeken is kifoghat a csavaros üveg, van azonban egy igazán hétköznapi eszköz, ami ezt a feszítő és dühítő gondot is megoldja. Igen, a sörnyitóról van szó, ami nélkül úgy tűnik, tényleg nem lehet létezni.

A sörnyitó-trükk a gyakorlatban is működik, például esetünkben egy üveg cseresznyebefőtt esetében.

Bárhogy forgattuk, ütögettük, nyomkodtuk, a csavarostető meg sem mozdult.

A konyhafiókból elővettük hát a sörnyitót, és a fedő alá nyúlva egyetlen mozdulattal feltörtük vele a vákuumzárat. Nem feszegettük szét, nem szúrtuk ki a fém tetőt, egész egyszerűen úgy tettünk, mintha csak egy üveg kézműves sört pattintanánk fel. És működött.

Amikor meghallottuk a pisszenő hangot, márt tudtuk, nyert ügyünk van.

De vajon miért ilyen pokoli nehéz néha kinyitni egy befőttes üveget? Az okokat a fizikában kell keresünk. A legtöbb gyártó ugyanis akkor zárja le az üvegeket, amikor azok tartalma még meleg. Ahogy hűl, a levegő összehúzódik és egy vákuum és steril környezet jön létre, ahol nem tudnak elszaporodni a baktériumok.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a sörnyitó trükk alkalmazása után a csavaros tető már nem lesz olyan szoros, nem tud létrehozni vákuumot akkor, ha az üveget saját készítésű lekvár vagy befőtt eltevésekor felhasználnánk. A fém tetőt érdemes kidobni és a téli befőzésekre újat vásárolni.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tipp | trükk | sörnyitó | befőttesüveg | befőtt

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram