Close
Többé nem vesszük hasznát az oltási igazolásnak akkor, ha Európán belül utazunk

Többé nem vesszük hasznát az oltási igazolásnak akkor, ha Európán belül utazunk

Spanyolország utolsóként szüntette meg azt az intézkedését, miszerint a beutazó turistáktól oltási igazolást kér.

Az elmúlt két és fél évben a külföldi utazás soha nem látott méretű adminisztrációt igényelt. Folyamatosan néznünk kellett, hogy az egyes országok milyen intézkedéseket vezettek be, hivatalos PCR-teszteket kellett kérnünk, oltási igazolást kellett bemutatnunk, nyomtatványokat kellett kitöltenünk.

Ennek azonban úgy tűnik, tényleg vége.

Spanyolország volt az utolsó európai ország ugyanis, amelyik egészen tegnapig koronavírushoz kapcsolódó beutazási korlátozást tartott érvényben. Csütörtökig oltási igazolást, negatív tesztet kellett bemutatnia vagy a betegségen való áteséssel szerzett védettséget kellett igazolnia mindenkinek, aki az országba betette a lábát.

Tegnap éjfélkor azonban ezeket a korlátozásokat is feloldották.

A világ más részein azonban továbbra is érvényben van néhány Covid-korlátozás, így amennyiben átlépnénk Európa határait, továbbra is érdemes tájékozódnunk a feltételekről.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

spanyolország | korlátozás | oltás | feloldás | covid

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram