Close
Ha nem bírod a vidék zaját, inkább ne is gyere – figyelmezteti a városiakat egy spanyol falu

Ha nem bírod a vidék zaját, inkább ne is gyere – figyelmezteti a városiakat egy spanyol falu

Egy spanyolországi település vezetése közölte a turistákkal, hogy akik “nem bírják elviselni” a vidéken tapasztalható hangokat, inkább fontolják meg, hogy esetleg máshová mennek pihenni.

Az ország északi partvidékén, Asztúriában található Ribadesella települése plakátkampányt indított, melyben a vidéki élet valóságára figyelmezteti leendő látogatóit.

“Itt rendszeresen megszólalnak a templomi harangok, kora reggel kukorékolnak a kakasok, a közelben pedig  állatcsordák élnek, melyek alkalmanként szintén zajonghatnak” – olvasható a plakáton.

Ha mindezt nem tudod kezelni, akkor lehet, hogy nem a megfelelő helyen vagy.

Ezeket üzeneteket a turisták panaszaira válaszul vezették be. “Egy nő például háromszor vagy négyszer telefonált egy kakas miatt, ami hajnali ötkor felébresztette” – mondta Ramón Canal, Ribadesella polgármestere. További bizarr panaszok közé tartozott még a szamarak bőgése, illetve a falu környékén talált tehénürülék is.

“Vegyék tudomásul, hogy a tej nem kartondobozban érkezik, a tehenek adják, akiket etetni és ellátni kell” – mondta a polgármester, edukálva kicsit a városi területekről odalátogatókat. “Hajnalban kakaskukorékolást hallani bizony normális dolog – tette hozzá Luis Sánchez alpolgármester. – Ha valaki egy vidéki szállodába jön, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy az egy vidéki szálloda, és hogy a mindennapi élet ilyen jellegű zajokkal jár.”

Ribadesella plakátkampányának ötletét a dél-franciaországi Saint-André-de-Valborgne falva adta, amely néhány évvel ezelőtt a városi élethez szokott turisták panaszait követően hasonlóan járt el.

A tisztviselők mindenhol tájékoztató plakátokat raktak ki, melyeken a vendégeket a kakasok kukorékolására, a templomi harangok és a tehenek nyakában lógó kolompok zajára figyelmeztették.

Ha már Spanyolország, az építészeti kincseiről híres Barcelona a feltűnő gótikus katedrálisok mellett a modernizmus és az avantgárd fellegvára is. A modernizmust Antoni Gaudí építész-zseni személyesítette meg, hogy aztán kortársaival együtt fantáziadús alkotásokkal töltsék meg a várost. Egy csokorba gyűjtöttük Barcelona legszebb épületeit, amit egy városnéző körút során mindenképpen érdemes megnézni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom