Close
Ha nem bírod a vidék zaját, inkább ne is gyere – figyelmezteti a városiakat egy spanyol falu

Ha nem bírod a vidék zaját, inkább ne is gyere – figyelmezteti a városiakat egy spanyol falu

Egy spanyolországi település vezetése közölte a turistákkal, hogy akik “nem bírják elviselni” a vidéken tapasztalható hangokat, inkább fontolják meg, hogy esetleg máshová mennek pihenni.

Az ország északi partvidékén, Asztúriában található Ribadesella települése plakátkampányt indított, melyben a vidéki élet valóságára figyelmezteti leendő látogatóit.

“Itt rendszeresen megszólalnak a templomi harangok, kora reggel kukorékolnak a kakasok, a közelben pedig  állatcsordák élnek, melyek alkalmanként szintén zajonghatnak” – olvasható a plakáton.

Ha mindezt nem tudod kezelni, akkor lehet, hogy nem a megfelelő helyen vagy.

Ezeket üzeneteket a turisták panaszaira válaszul vezették be. “Egy nő például háromszor vagy négyszer telefonált egy kakas miatt, ami hajnali ötkor felébresztette” – mondta Ramón Canal, Ribadesella polgármestere. További bizarr panaszok közé tartozott még a szamarak bőgése, illetve a falu környékén talált tehénürülék is.

“Vegyék tudomásul, hogy a tej nem kartondobozban érkezik, a tehenek adják, akiket etetni és ellátni kell” – mondta a polgármester, edukálva kicsit a városi területekről odalátogatókat. “Hajnalban kakaskukorékolást hallani bizony normális dolog – tette hozzá Luis Sánchez alpolgármester. – Ha valaki egy vidéki szállodába jön, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy az egy vidéki szálloda, és hogy a mindennapi élet ilyen jellegű zajokkal jár.”

Ribadesella plakátkampányának ötletét a dél-franciaországi Saint-André-de-Valborgne falva adta, amely néhány évvel ezelőtt a városi élethez szokott turisták panaszait követően hasonlóan járt el.

A tisztviselők mindenhol tájékoztató plakátokat raktak ki, melyeken a vendégeket a kakasok kukorékolására, a templomi harangok és a tehenek nyakában lógó kolompok zajára figyelmeztették.

Ha már Spanyolország, az építészeti kincseiről híres Barcelona a feltűnő gótikus katedrálisok mellett a modernizmus és az avantgárd fellegvára is. A modernizmust Antoni Gaudí építész-zseni személyesítette meg, hogy aztán kortársaival együtt fantáziadús alkotásokkal töltsék meg a várost. Egy csokorba gyűjtöttük Barcelona legszebb épületeit, amit egy városnéző körút során mindenképpen érdemes megnézni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

vidéki élet | zaj | figyelmeztetés | plakát | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram