Hongkongban nyitott káprázatos szállodát a St. Regis.
A metropolisz Wan Chain negyedében felhúzott stílusos és kifinomult hotel úgy lett elképesztően elegáns, hogy André Fu tervező és építész továbbvitte benne a város örökségét.
Meghagyta például a városrész korábbi rendőrségi épületében látott oszlopokat, és ott felejtett néhány 19. századból származó gázlámpát is. A szálloda egyes helyiségei afféle mini művészeti galériaként is funkcionálnak, számos nemzetközileg elismert művész alkotásait összegyűjtve.
Nem könnyű akár egy kedvencet is kiemelni, de a bár egészen biztosan jó esélyekkel indulna egy képzeletbeli versenyen. A hangulatért és a tökéletes harmóniáért olívabőr kárpittal felruházott bútorok és sárgarézzel megfestett pult körüli lámpák felelnek, az egész olyan érzést kelt, mintha egy privát klub tagjaként kortyolgatnánk az italunkat.
Szoft innivalókért a teaszobába is beülhetünk, ha pedig az időjárás engedi, a délutáni teát a teraszon pihengetve is elfogyaszthatjuk.
A kiváló ételekért egy művészi francia és egy kínai étterem felel, mindkettő Michelin-csillagos séf irányításával működik.
Maga a szálloda 129 szobával rendelkezik, beleértve a tizennégy deluxe, két prémium és egy elnöki lakosztályt, utóbbiakban 24 órán át szolgálatban lévő komornyik lesi minden kívánságunkat. Az összes szoba letisztultságot és választékosságot sugall, a klasszikus és a modern stíluselemek keverésével küldi nyugalmi állapotba a vendéget, aki kasmírtakarókba bújva, kellemes körülmények között figyelheti a magasban Hongkong lüktetését.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Airows, Marriott)
bár | st. regis | étterem | letisztult | fejedelmiIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!