Close
A Starbucks végleg bezárja minden üzletét Oroszországban

A Starbucks végleg bezárja minden üzletét Oroszországban

A kávézólánc csatlakozik a McDonald’shoz és kivonja üzleteit az országból.

Hétfőn a Starbucks bejelentette, hogy végleg elhagyja Oroszországot. A seattle-i székhelyű cég a honlapján három tömör mondatban foglalta ezt össze, hozzátéve, hogy hat hónapon keresztül fizeti kétezer orosz alkalmazottjukat, és segítséget nyújtanak nekik akkor, amikor új munkát keresnek.

Mint ismert, a Starbucks még márciusban függesztette fel minden üzleti tevékenységét Oroszországban, válaszul az Ukrajna ellen indított invázióra. A CNBC szerint százharminc Starbucks kávézó működött Oroszországban, az első 2007-ben nyílt meg egy Khimki bevásárlóközpontban.

A múlt héten a McDonald’s bejelentette, hogy eladja orosz éttermeit, az új tulajdonos pedig legalább két évig megtartja a vállalat összes meglévő alkalmazottját, de új néven működnek majd. Az első McDonald’s 1990. január 31-én nyílt meg Oroszországban, a moszkvai Puskin téren. Még aznap rekordot döntött, harmincezer vásárlót szolgált ki. A következő évtizedekben mintegy nyolcszázötven étteremmel bővült országszerte.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

bezárás | ukrán | ukrán háború | orosz | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Tizenegy étteremmel került fel Dubaj a Michelin-térképre

Három, pillanatok alatt elkészülő, frissítő nyári desszert, amit csak imádni lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom