Close
A Starbucks végleg bezárja minden üzletét Oroszországban

A Starbucks végleg bezárja minden üzletét Oroszországban

A kávézólánc csatlakozik a McDonald’shoz és kivonja üzleteit az országból.

Hétfőn a Starbucks bejelentette, hogy végleg elhagyja Oroszországot. A seattle-i székhelyű cég a honlapján három tömör mondatban foglalta ezt össze, hozzátéve, hogy hat hónapon keresztül fizeti kétezer orosz alkalmazottjukat, és segítséget nyújtanak nekik akkor, amikor új munkát keresnek.

Mint ismert, a Starbucks még márciusban függesztette fel minden üzleti tevékenységét Oroszországban, válaszul az Ukrajna ellen indított invázióra. A CNBC szerint százharminc Starbucks kávézó működött Oroszországban, az első 2007-ben nyílt meg egy Khimki bevásárlóközpontban.

A múlt héten a McDonald’s bejelentette, hogy eladja orosz éttermeit, az új tulajdonos pedig legalább két évig megtartja a vállalat összes meglévő alkalmazottját, de új néven működnek majd. Az első McDonald’s 1990. január 31-én nyílt meg Oroszországban, a moszkvai Puskin téren. Még aznap rekordot döntött, harmincezer vásárlót szolgált ki. A következő évtizedekben mintegy nyolcszázötven étteremmel bővült országszerte.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

bezárás | ukrán háború | ukrán | starbucks | oroszország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram